Nevihtni pas zajel južni del Slovenije, padala tudi toča

Slovenija 05. Jul 202315:51 1 komentar
Toča
Zajem zaslona

Nevihte so zgodaj popoldan zajele nekatere dele Slovenije, nato pa se je fronta preselila na Hrvaško in proti Bosni in Hercegovini. O toči so poročali v Ilirski Bistrici, na portalu za zaščito in reševanje o močnejših neurjih poročajo še iz Idrije, Kočevja in Dobropolja.

Padavine so zgodaj popoldan znova zajele nekatere kraje po Sloveniji. Širok pas močnejših neviht se je pomikal od Notranjske proti Dolenjski.

Po poročanju portala Neurje.si je v nekaterih krajih, tudi v Ilirski Bistrici, padala toča. Ta je bila ponekod debela 3 do 4 centimetre. Nevihtni oblaki so se nato začeli premikati proti Hrvaški, in sicer v smeri Zagreba in nato proti Bosni in Hercegovini.

Na portalu za zaščito in reševanje o večjem obsegu dogodkov, povezanih z neurji, poročajo iz Ilirske Bistrice, Dobropolja, Idrije in Kočevja. V vseh treh krajih so aktivirali prostovoljna teritorialna gasilska društva, enote pa ne poročajo o poškodovanih.

Vremenoslovci: Prihaja hladna fronta, možne možne močnejše nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) pa lahko nad našimi kraji pozno popoldne oziroma ponoči pričakujemo prehod hladne fronte. Kot so pojasnili, bo večja verjetnost za močnejše nevihte predvsem na severozahodu in severovzhodu države. Ker bo pred fronto ozračje precej nestabilno, bo poleg nalivov in sunkov vetra sprva krajevno možna toča, so opozorili.

Vremensko poslabšanje bo padavinsko sicer manj bogato kot tisto, ki smo ga imeli v začetku tedna.

V četrtek se bo ozračje nad vzhodnim delom države že stabiliziralo, krajevne nevihte bodo možne predvsem na zahodu in jugu. Občutno se bo osvežilo. Od petka naprej bo naše kraje dosegel bolj suh zrak, ozračje se bo stabiliziralo. Vsak dan bo bolj vroče, zelo verjetno bomo imeli nov (drugi) vročinski val, so še zapisali meteorologi Arsa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje