Nič več v Stožice: s ponedeljkom novo odvzemno mesto za PCR-test v prestolnici

Slovenija 13. Jan 202217:31
PCR testiranje v Stožicah
Žiga Živulović Jr./BOBO

Z naslednjim tednom bodo brise za PCR-testiranje na koronavirus v sklopu ZD Ljubljana odvzemali na novi lokaciji. Odvzemno mesto se iz garažne hiše v Stožicah seli na P+R parkirišče v Stanežičah, kjer bo odvzem še naprej potekal na "drive in" način.

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana s ponedeljkom vstopno točko za odvzem brisov za PCR-testiranje selijo na novo lokacijo na P+R parkirišče v Stanežičah. Odvzem brisov bo še naprej potekal na “drive in” način, so sporočili iz ZD Ljubljana. Za spremembo lokacije so se odločili zaradi boljše prometne pretočnosti ob povečanem številu odvzemov brisov.

Ob tem v ZD Ljubljana opominjajo, da se mora splošna populacija na odvzem brisa za PCR-test naročiti. V primeru simptomov okužbe s koronavirusom osebo na odvzem naroči izbrani družinski zdravnik. V primeru pozitivnega hitrega testa pri samotestiranju pa se posameznik na odvzem brisa naroči na telefonskih številkah 031 619 359 ali 031 619 255.

Šolarji in dijaki brez naročanja

Šolarjem in dijakom pa se na odvzem brisa za PCR-testiranje v ZD Ljubljana ni treba naročiti. Na odvzem brisa lahko pridejo vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30, ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro.

V ZD Ljubljana ljudem sporočajo še, naj ob prihodu na odvzem brisa s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument ter obvezno nosijo zaščitno masko.

Do ponedeljka odvzem brisa poteka v garažni hiši Stožice. Kot je prejšnji teden povedala vodja koordinatorjev točke za testiranje Tatjana Lekšan, so morali zaposleni ljudi velikokrat opozorili, naj ob prihodu na odvzem brisa ugašajo svoja vozila, saj je garaža, kjer se nahaja vstopna točka, zaprt prostor. Opozorila je, da zaposleni ob povečanem številu naročenih na bris doživljajo nestrpnost čakajočih, pojavljajo pa se tudi primeri, ko na odvzem brisa s potencialno okuženim v avtomobilu pridejo še druge osebe.