Nika Kovač na policijo prijavila verbalni napad

Inštitut 8. marec
Borut Živulović/BOBO

Neznanec je na ulici napadel direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač. Kot je potrdila za N1, tokratni napad ni bil fizične, temveč verbalne narave, incident pa je že prijavila policiji. Na Policijski upravi Ljubljana so za N1 potrdili, da so v zvezi z dogodkom prejeli prijavo, vendar več podrobnosti niso razkrili.

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je na Facebooku sporočila, da jo je na ulici verbalno napadel neznanec. Ta naj bi nanjo vpil in jo žalil, ko se je skušala od njega oddaljiti, pa se je za njo pognal. Vpitje naj bi opazil moški v bližnjem lokalu, ki je neznanca skušal pomiriti, Kovač pa se je medtem zatekla v notranjost lokala.

Nika Kovač je dogodek potrdila tudi za N1. Kot nam je pojasnila, se je incident zgodil v dopoldanskih urah v bližini središča Ljubljane. “Moški, ki je sedel v bližnjem lokalu, me je prepoznal in vprašal, če sem Nika Kovač z Inštituta 8. marec. Dejal je, da ni prav nič vesel, da me vidi in nato začel z žaljivkami. Umaknila sem se, saj je moj refleks, da se umaknem tovrstnim provokacijam, ker do njih pogosto prihaja. Vendar je bilo tokrat drugače, saj je moški vstal, šel za mano, se zagnal vame in zraven govoril grde stvari,” je pojasnila okoliščine incidenta.

Kot je poudarila, ji je na pomoč priskočil moški, ki je sedel v lokalu in jo povabil, naj se usede za njegovo mizo. “Vzpostavil je distanco med mano in neznanim moškim, ampak je ta še vedno nadaljeval, zato sem odšla v lokal in poklicala policijo,” je dodala Kovač. Ob prihodu policije neznanca ni bilo več, Kovač pa se je s policijo odpravila na bližnjo policijsko postajo. “Policisti so z mano ravnali zelo prijazno in korektno. Opravili smo pogovor in zadeva bo šla naprej,” je še pojasnila za N1.

Da so v zvezi z dogodkom prijeli prijavo, so za N1 potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, vendar več podrobnosti niso želeli razkriti.

Tokratni napad ni bil fizičen, temveč po besedah Kovač verbalen. Direktorica 8. marca je dodala, da so predstavniki inštituta deležni številnih provokacij. “Do provokacij je prišlo že na dveh dogodkih, kjer smo bili z Inštitutom 8. marec, in sicer v Ljubljani in Škofji Loki. Običajno želimo stvari reševati brez vpletanja organov pregona. Sprejmemo, da nismo vsem všeč, da nas kdo pokritizira, ampak tokrat je bilo tako, da sem se počutila ogroženo,” je dodala.

Današnji napad na direktorico Niko Kovač ni bil prvi. Spomnimo, da jo je oktobra lani v središču Ljubljane fizično napadel moški, ki je bil nato pogojno obsojen na pet mesecev zaporne kazni. “Moški se je z vso silo zaletel v Niko. Začel je kričati in groziti. Videlo se je, da ve, kdo je Nika, da ve vse o njenem življenju. S smrtjo je grozil psu,” je napad opisala članica Inštituta 8. marec Maja Koražija, ki je bila v tistem trenutku zraven. Nika Kovač je po napadu poiskala zdravniško pomoč na ljubljanski urgenci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.