Nov korak do Emonike: Madžari plačali 25 milijonov evrov komunalnega prispevka

Gospodarstvo 15. Nov 202213:02 4 komentarji
emonika
Egon Parteli/N1

Družba Mendota Invest, ki je investitor v komercialni del projekta Emonika, je Mestni občini Ljubljana plačala 24,8 milijona evrov komunalnega prispevka, je na novinarski konferenci povedal ljubljanski župan Zoran Janković. To pomeni, da je gradnja Emonike postala dejstvo, je ocenil.

Komercialni del projekta Potniškega centra Ljubljana, imenovan tudi Emonika, bo obsegal trgovsko in zabaviščno središče, poslovno stavbo in hotel, po ocenah z začetka tega leta naj bi bil končan v 2025.

Celotni nadgrajeni potniški center Ljubljana bo po načrtih obsegal še novo avtobusno postajo s parkirno hišo, novo poslovno stavbo Slovenskih železnic (SŽ) ter nadgradnjo železniške postaje s pripadajočo tirno infrastrukturo in peroni. Investitorji so v tem primeru država in SŽ.

Investitor v zasebni del projekta s komercialnimi, poslovnimi in stanovanjskimi površinami je družba Mendota invest, ki je v lasti največje madžarske bančne skupine OTP. Po zadnjih razpoložljivih predvidevanjih naj bi bila naložba vredna 250 milijonov evrov, a so se vmes precej podražili surovine in materiali, tako da zadnja ocena ni znana. Ta del projekta pa bo lahko stekel ločeno od javnega dela projekta.

Investitor je pred časom ocenil, da bodo vsa gradbena dovoljenja pridobljena do konca tega leta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje