“Sprašujete se, zakaj naša stranka nenehno izgublja: razlog ste vi”

Slovenija 15. Nov 202209:56 22 komentarjev
SDS, zastavice
Srdjan Živulović/BOBO

Alenka Gotar je prejšnji teden sporočila, da v drugem krogu predsedniških volitev ni glasovala za strankarskega kolega Anžeta Logarja, temveč za Natašo Pirc Musar. Zaradi tega je bila na družbenem omrežju tarča številnih kritik. Dan po volitvah se je oglasil mož operne pevke in političarke Anže Šuštar. Kot je dejal, je po volitvah spoznal, da so za podpornike tako leve kot desne strani korektnost, spoštljivost, demokracija, strpnost in sprava tuje vrednote, ob tem pa je dodal, da "toliko sovražnega govora in nestrpnosti, kot sem ga opazil na desni, še nisem doživel. Pa ravno ti, ko naj bi se borili proti tem stvarem."

Operna pevka in političarka Alenka Gotar v drugem krogu predsedniških volitev ni glasovala za strankarskega kolega Anžeta Logarja, ampak za kandidatko Natašo Pirc Musar. V daljšem zapisu na družbenem omrežju je pojasnila, da se je tokrat odločila podpreti prijateljico. Za N1 je dejala, da Logarja globoko spoštuje, a da se je v tem primeru odločila za prijateljstvo.

Po tem zapisu je bila na družbenih omrežjih deležna številnih negativnih opazk in žalitev. V bran ji je zato stopil njen mož – glasbenik Anže Šuštar. V zapisu na Facebooku je bil iskren predvsem do desnih volilcev, ki so z “zlivanjem gnojnice po drugače mislečih, skrajništvom in agresijo” oškodovali kampanjo Anžeta Logarja, za katerega mu je žal, saj je svojo kampanjo vodil zelo korektno.

“Volitve so za nami, hkrati pa tudi pomembno spoznanje: ne glede na to, kako korektno in spodobno sta svoji kampanji vodila Anže Logar in Nataša Pirc Musar, so podporniki leve in desne strani pokazali, da so jim korektnost, spoštljivost, demokracija, strpnost in sprava še kako tuje vrednote … Posebno sem razočaran, hkrati pa niti ne presenečen nad desnim volilnim telesom,” je svojo objavo začel Šuštar, ki je opomnil, da toliko sovražnega govora in nestrpnosti, kot ga je opazil na desni, še ni doživel.

Ob tem je spomnil, da naj bi se ravno desni politični pol boril proti tovrstnim stvarem, zato se je vprašal, ali se res nihče ne pogleda v ogledalo. “Očitate drugim, kar delate sami. Sprašujete se, zakaj naša stranka nenehno izgublja: razlog ste vi,” je bil iskren Anže Šuštar.

Glasbenik je ob odločitvi žene spomnil še na Ota, pri čemer je imel verjetno v mislih Ota Pestnerja, ki je bil prisoten na slavju Nataše Pirc Musar, čeprav je še na zadnjih državnozborskih volitvah kot kandidat za poslanca nastopil na listi gibanja Povežimo Slovenijo, ki je predstavljalo desno opcijo.

“Ste se morda vprašali, kaj je Alenko in Ota pognalo v to? Oba poznam in lahko zatrdim, da ne oportunizem … Ampak vas razlogi ne zanimajo, greste samo slepo ‘na juriš’,” lahko preberemo v objavi Šuštarja, ki je objavo zaključil z vprašanjem, ali so skrajno desni volilci res tako drugačni od skrajnih levičarjev, ki se jim očita nestrpnost in sovraštvo? “Ne. Včasih ste še hujši,” je odgovoril.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje