Nova kadrovska okrepitev v uradu predsednice Nataše Pirc Musar

Slovenija 29. Avg 202313:46 3 komentarji
Predsednica republike Nataša Pirc Musar.
Predsednica republike Nataša Pirc Musar (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Po tem, ko se je v urad predsednice republike Nataše Pirc Musar preselila nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, ji bo s 1. septembrom sledila še njena nekdanja tesna sodelavka Vesna Drole.

V uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar so nam potrdili, da se Vesna Drole s 1. septembrom z notranjega ministrstva seli na Erjavčevo. Zasedla bo mesto vodje službe za odnose z javnostmi in protokol, ki je bilo doslej nezasedeno.

Vesna Drole je bila vrsto let vodja službe za odnose z javnostmi na notranjem ministrstvu in nato na generalni policijski upravi. To delo je opravljala pri štirih ministrih (Borutu Šukljetu, Petru Jambreku, Radu Bohincu in Dragutinu Mateju) in nato pri petih generalnih direktorjih policije (Janku Goršku, Stanislavu Venigerju, Marjanu Fanku, Simonu Veličkem in Tatjani Bobnar).

V času tretje Janševe vlade pa jo je takratni vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner z mesta vodje službe za odnose z javnostmi razrešil. Ko je funkcijo notranje ministrice na začetku sedanjega mandata zasedla Tatjana Bobnar, je Drole postala vodja ministričinega kabineta. Z odhodom Bobnar iz vlade, je bila Drole prestavljena v sektor za policijska pooblastila na generalni policijski upravi, ko je nekdanja notranja ministrica postala svetovalka predsednice Pirc Musar, pa je zakrožila informacija, da bi se na Erjavčevo utegnila preseliti še Vesna Drole.

Nova okrepitev službe za odnose z javnostmi in protokol naj bi po naših informacijah omogočila, da bi se Nejc Šporin, ki skrbi za predsedničine stike z javnostmi, v večji meri angažiral kot uradni govorec predsednice republike Pirc Musar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje