Nova predsednica sveta Svobode: Povečali bomo število ljudi, ki nam zaupajo

Slovenija 18. Jan 202319:19 6 komentarjev

Svet stranke Gibanje Svoboda je na Brdu pri Kranju za svojo novo predsednico potrdil poslanko Natašo Avšič Bogovič, ki je bila pred izvolitvijo v državni zbor svetovalka uprave Gen-I.

Svet stranke Gibanje Svoboda je za predsednico sveta potrdil poslanko Natašo Avšič Bogovič. Kot so nam v torek dejali naši viri, gre za izbiro predsednika stranke Roberta Goloba.

Po seji sveta na Brdu pri Kranju je nova predsednica sveta Avšič Bogovič izrazila zadovoljstvo, da je prejela soglasno podporo za prevzem funkcije. Dodala je, da bo nalogo opravljala ponosno in odgovorno.

“Želim si delovati predvsem povezovalno. V smislu povezovanja različnih struktur v stranki, tako poslancev, ministrov kot lokalnega okolja,” je dejala Avšič Bogovič. Poudarila je, da si bo prizadevala tudi za čim boljšo komunikacijo in medsebojne odnose ter predvsem za to, da bo stranka znala slišati široko množico ljudi, ki jim zaupa.

“Verjamem, da bomo delo na terenu še bolj okrepili in tako prispevali k povečanju števila ljudi, ki nam zaupajo,” je še poudarila.

Potrdila je tudi, da še naprej ostaja na funkcijah poslanke, namestnice vodje poslanske skupine Svoboda in predsednice parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Na čelo sveta po odstopu Mirte Koželj

Nataša Avšič Bogovič je funkcijo prevzela po tem, ko je s čela sveta Gibanja Svoboda odstopila Mirta Koželj. Ta je s funkcije odstopila, ker naj bi se v luči težko pričakovane zdravstvene reforme posvetila delu na mestu predsednice zdravstvenega sveta na zdravstvenem ministrstvu.

Koželj je sicer mesto na čelu sveta stranke zasedala vse od ustanovitve Gibanja Svoboda januarja lani.

Preberite še: Nov odstop v vrhu Gibanja Svoboda: odstopila predsednica sveta stranke

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje