Nova uprava RTVS bo predstavila načrte, na seji tudi o razrešitvi Urbanije

Slovenija 24. Avg 202307:21 0 komentarjev
RTVS
Žiga Živulović jr. /BOBO

Svet RTVS se bo sestal na izredni seji, saj želi slišati načrte in prioritete nove uprave RTVS za leto 2024.

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) se bo danes sestal na izredni seji, na kateri si želijo slišati načrte in prioritete nove uprave RTVS za leto 2024. Svetniki bodo odločali tudi o soglasju k razrešitvi v. d. direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije.

Z izvolitvijo delavskega direktorja se je 16. avgusta s polnimi pooblastili konstituirala nova štiričlanska uprava RTVS. Sestavljajo jo predsednik uprave Zvezdan Martič, člana uprave Simon Kardum in Andrej Trček ter delavski direktor, tudi član uprave, Franci Pavšer.

Svetniki so upravo zato povabili, da jim predstavi “zatečeno stanje stvari” in svoje prioritetne kratkoročne načrte in aktivnosti, izhaja iz obrazložitve sklica seje. V svojem prvem sporočilu zaposlenim je uprava sicer zapisala, da “je situacija resna, vendar bomo naredili vse, da vzpostavimo normalno, profesionalno, strpno in povezovalno delovno okolje”. Zaposlene je nova uprava že obvestila tudi o umiku 38 opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja in sindikate povabila na pogajanja o njihovih stavkovnih zahtevah.

Obenem bo svet RTVS danes obravnaval tudi predlog za soglasje k razrešitvi vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije, ki mu ga je vodstvo zavoda posredovalo na dan konstituiranja uprave. Vodstvo je zaprosilo, da svet o soglasju odloči v petnajstih dneh.

Urbanija je tedaj sporočil, da je Martič sprožil “postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije”, kot razlog pa navedel, da je dolgoletni pomočnici za finance marca 2023 dal nekaj pooblastil.

Nova uprava je sicer v petek že objavila razpise za mesta direktorjev televizije, radia in digitalnih vsebin. Kandidati pa imajo čas za prijavo do 8. septembra.

Direktorjema radia in televizije je mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o RTVS, ki je predvidela spremenjen način upravljanja zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!