Novomeški župan Macedoni po dveh mandatih ponovno v boj za županski stolček

Slovenija 20. Okt 202215:07 1 komentar
Gregor Macedoni
Žiga Živulovic jr./Bobo

Mestna občina Novo mesto se zadnja leta uvršča med razvojno najbolj prodorne občine, ker želi nadaljevati njeno razvojno zgodbo, pa se je po osmih letih županovanja odločil, da se bo potegoval za vnovični oz. tretji županski mandat, je ob današnji vložitvi kandidature povedal župan Gregor Macedoni. Kandira s podpisi volilcev, je dodal.

Omenjeno razvojno zgodbo zadnjih osmih let lahko občani vidijo in občutijo na vsakem koraku, je dejal Gregor Macedoni. Po njegovi oceni so občine z daljšo kontinuiteto vodenja tudi uspešnejše.

Za tretji županski mandat se bo potegoval z Listo Gregorja Macedonija oz. z ekipo uspešnih posameznikov, ki v politiki ne iščejo lastne koristi, temveč so zgolj na razpolago Mestni občini Novo mesto. Gre tudi za posameznike, ki bodo skušali z omenjeno županovo listo na lokalnih volitvah osvojiti vsaj zdajšnjih deset svetniških mest, je dodal.

Njegova kandidatura temelji predvsem na dosedanjem opravljenem delu. Namreč, veliko projektov še poteka, za enega najbolj perečih problemov Novega mesta pa je označil prometno infrastrukturo.

Pri tej je navedel projekt novomeške vzhodne obvoznice, ki jo bo kot prvi odsek južnega kraka ceste tretje razvojne osi gradil Dars, in zahodno mestno obvoznico z mostom v Srebrničah, ki jo bo gradila Direkcija RS za infrastrukturo.

Med drugimi poudarki njegovega morebitnega tretjega županskega mandata bodo še projekti za dvig kakovosti bivanja na področjih športa, kulture in javne infrastrukture. Navedel je še prenovo novomeškega Narodnega doma in povečanje dvorane novomeškega Kulturnega centra Janeza Trdine.

Te dni končujejo gradnjo bazena v olimpijskem centru v Češči vasi, občina ima tudi pripravljene projekte gradnje kolesarskih povezav s sosednjimi občinami in v Novem mestu. Gre za trajnostno infrastrukturo in infrastrukturo za kakovost življenja. Hkrati se nameravajo lotiti stanovanjskega programa. Letos so namreč ustanovili občinski stanovanjski sklad, ki končuje razpis za gradnjo 80 občinskih in dodatnih 120 najemniških neprofitnih stanovanj republiškega javnega sklada. Občina načrtuje tudi druge projekte za zagotovitev stanovanj, teh pa naj bi v prihodnjih štirih do petih letih dobili še približno 300 in nato še 300 do 400 zasebnih stanovanj.

Glede morebitne strankarske podpore njegovi županski kandidaturi je Macedoni povedal, da se o tej s strankami in listami še dogovarjajo. Sicer pa je odločitev za vnovično kandidaturo tudi posledica odzivov na njegovo delo, je še povedal.

Kandidaturo za novomeškega župana je do zdaj uradno napovedal le še novomeški občinski svetnik in kandidat SD Srečko Vovko.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje