NPU preiskuje škodljivo pogodbo pri prodaji hotelskih kompleksov

Črna kronika 22. Jun 202317:50 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je na območju ljubljanske in kranjske policijske uprave opravil več preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov. Kot so sporočili z generalne policijske uprave, preiskujejo domnevne nepravilnosti pri prodaji dveh hotelskih kompleksov, dve osebi pa sumijo, da sta s škodljivo pogodbo pri prodaji pridobili 1,4 milijona evrov.

NPU preiskuje domnevne nepravilnosti pri prodaji dveh hotelskih kompleksov. Dve osebi sumijo, da sta sklenili škodljivo pogodbo pri prodaji, saj sta pri sklenitvi posla pristali na plačilo provizije družbi, ki svetovalnih storitev ni opravila.

S tem naj bi družbi omogočili pridobitev 1,4 milijona evrov protipravne premoženjske koristi.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je ob pomoči ljubljanskih kriminalistov danes opravil osem preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju ljubljanske in kranjske policijske uprave.

Preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, so sporočili iz policije.

Poleg dveh fizičnih oseb je za navedeno kaznivo dejanje odgovorna tudi pravna oseba, so pojasnili na generalni policijski upravi.

V današnji preiskavi je skupno sodelovalo 35 preiskovalcev NPU in ljubljanskih kriminalistov, predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana kazen zapora od enega do osmih let, so še navedli na generalni policijski upravi.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!