NSi po incidentu v Zagorju ob Savi: “Nesreča nikoli ne počiva”

Slovenija 05. Apr 202208:08 > 18:47 11 komentarjev
Poškodovana ploščad
Občina Zagorje ob Savi

Avtobus Nove Slovenije (NSi) je včeraj v Zagorju ob Savi poškodoval talne obloge, saj je v središču mesta zapeljal na ploščad, čeprav naj ne bi smel. V NSi trdijo drugače, so se pa občini že opravičili in zagotovili, da bodo poravnali škodo.

Kot so sporočili iz občine Zagorje ob Savi, je strankarski avtobus zapeljal na ploščad, čeprav dovoljenja za to ni imel. “Šlo je za kršenje dogovora omenjene stranke, saj je imela stranka dovoljenje, da zgolj zapelje z glavne ceste na uvoz na ploščad, nikakor pa ni imela dovoljenja za vožnjo po ploščadi,” so zapisali v sporočilu za javnost. Zato bo občina od NSi terjala plačilo nastale škode.

“Stranka NSi je pri Občinski upravi občine Zagorje ob Savi pridobila dovoljenje za uporabo ploščadi in zato so avtobusu ob prihodu tudi dvignili rampo,” pa pravijo v Novi Sloveniji. V dovoljenju za uporabo površine, ki so nam ga poslali, je zapisano, da “občina Zagorje ob Savi dovoljuje Novi Sloveniji, da na skrajnem vzhodnem delu postavi avtobus za namene volilne kampanje.” Dovoljenje predvideva tudi, da uporabnik občini povrne vso škodo, če bi ta nastala.

Kot so nam pojasnili v NSi, voznik avtobusa pri parkiranju na ploščadi ni bil posebej opozorjen, do kam lahko zapelje, zato je prišlo do poškodbe talnih plošč. “Poškodba ni bila namerna ali povzročena iz malomarnosti, zanjo smo se občini že javno opravičili,” so dejali. Poškodba je že sanirana, stroške pa bodo, kot so obljubili v NSi, poravnali sami.

Na zagorski občini so še dodali, da so za dovoljenje za vožnjo na ploščad zaprosile tudi nekatere druge stranke, a je župan po tem dogodku prepovedal vsako obračanje avtobusov na tem območju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje