Občina Slovenj Gradec poziva SDS, naj umakne oglas

Slovenija 07. Apr 202213:39 > 14:14
Oglas SDS Slovenj Gradec
SDS

Uprava mestne občine Slovenj Gradec je na sedež SDS posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju, ki so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov. Stranko so pozvali, naj oglas umakne.

Do parlamentarnih volitev nas ločita le še dobra dva tedna, zato so politične stranke v teh dneh okrepile svoje delovanje, tudi na družbenih omrežjih. Med bolj aktivnimi tam je tudi stranka SDS premierja Janeza Janše. Nekatere uporabnike družbenih omrežij pa je zmotil plačani oglas, v katerem je SDS prevzela zasluge za obnovo kulturnega doma v Slovenj Gradcu.

Da takšna mnenja niso osamljena, kaže tudi objava na spletni strani občine Slovenj Gradec. “Na občinsko upravo in župana se je v zadnjem času namreč obrnilo več občank in občanov, prejeli smo tudi svetniška vprašanja, precejšnje negodovanje pa opažamo tudi na družbenih omrežjih, nanaša pa se na navajanje občinskih projektov, financiranih z občinskimi, evropskimi in državnimi, torej davkoplačevalskimi sredstvi, na oglasnih sporočilih Slovenske demokratske stranke, so na občini zapisali v objavi na svoji strani.

Dodali so, da je uprava Mestne občine Slovenj Gradec zato na sedež SDS posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju. “Stranko smo pozvali, da v duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij,” so še dodali.

Za pojasnilo in vprašanje, ali so sporni oglas umaknili, smo se obrnili tudi na stranko SDS. Njihove odgovore še čakamo.

Večer pa poroča, da naj bi bilo spornih oglasov stranke SDS, ki se pojavljajo na Koroškem, še več. Na enem od njih je tudi fotografija Doma na Uršlji gori, ob čemer so v SDS pripisali “Gradimo za planince”.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.