Posnetek pogovora med pilotom, ki je pristal na avtocesti, in kontrolo letenja

Slovenija 05. Avg 202218:33 > 06. Avg 2022 06:09 0 komentarjev

Objavljamo posnetek pogovora med kontrolo zračnega prometa in pilotom manjšega letala, ki je danes zasilno pristal na gorenjski avtocesti.

Na gorenjski avtocesti je popoldne zasilno pristalo manjše letalo z oznako OE-CYY, graškega podjetja Austrian Aviation Training. Iz posnetka pogovora, ki je dostopen na spletni strani LiveATC.net, je razvidno, da je pilot manjšega letala kontrolo zračnega prometa kmalu po vzletu z letališča v Lescah obvestil, da ima težave z motorjem.

Pilot je kontroli zračnega prometa najprej sporočil, da bo proti Gradcu, kamor je bil namenjen, letel prek Radelj. Po tem, ko je kontrola zračnega prometa potrdila začrtano pot, pa jih je pilot obvestil, da ima težave z letalom. “Ok, moramo se vrniti nazaj v Lesce, imamo težave z motorjem,” je dejal.

Ker pa je bila napaka očitno prehuda, je pilot kontrolo zračnega prometa nato obvestil, da bo skušal pristati na avtocesti v smeri proti Lescam. Letalo je nato med zasilnim pristankom zadelo v brežino, oba pilota pa sta se iz letala nepoškodovana rešila sama.

Več o nesreči si lahko preberete v prispevku: Na gorenjski avtocesti je zasilno pristalo manjše letalo.

Kako so trenutek, ko je letalo pristalo na avtocesti, ujele Darsove nadzorne kamere, pa si lahko ogledate tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!