Objavljen razpis za direktorja Akosa, Muhi se izteka mandat

Slovenija 26. Sep 202218:33 1 komentar
Tanja Muha
Srdjan Živulović/BOBO

Vladna služba za digitalno preobrazbo je objavila posebni javni natečaj za direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos). Sedanji direktorici Tanji Muha se namreč z novembrom izteka petletni mandat. Rok za prijave je 7. oktober.

Kandidati morajo imeti med drugim najmanj izobrazbo druge bolonjske stopnje oziroma sedme stopnje po nekdanjem sistemu, najmanj deset let delovnih izkušenj na delovnem mestu, ki zahteva takšno izobrazbo, biti morajo strokovnjaki na področjih, ki so v pristojnosti delovanja agencije, imeti vodstvene, organizacijske in mednarodne izkušnje ter višjo raven znanja angleškega jezika. Izpolnjevati morajo tudi posebne zahteve iz zakona o elektronskih komunikacijah. Predložiti morajo tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja agencije v mandatnem obdobju.

Sedanja direktorica Tanja Muha je bila za polni mandat imenovana v začetku novembra 2017, tako da se ji petletni mandat izteka. Obdobje njenega vodenja agencije je v širši javnosti sicer zaznamovala zgodba o podelitvi brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo tehnologije 5G družbi BTC, kjer se je nato po predčasno zaključenem mandatu zaradi razpada vlade pod vodstvom Mira Cerarja zaposlil Boris Koprivnikar, ki je pred tem kot resorni minister bdel tudi nad področjem telekomunikacij.

Koprivnikar je sicer potem službo v BTC zapustil, a svet Akosa je ob pritiskih tedanje opozicije vladi Marjana Šarca predlagal razrešitev Muhe, do katere nato ni prišlo in direktorica agencije se je obdržala do konca mandata.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.