Oblecite kratke rokave, sonce nas bo razvajalo v začetku tedna

Slovenija 22. Maj 202301:00
REKA SAVA
Žiga Živulović/BOBO

Čez dan bo sončno, ogrelo se bo do 28 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem ob šibki burji do 19 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Čez dan bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo predvsem v hribovitih krajih možne posamezne krajevne plohe in kakšna nevihta. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

V torek se bo nadaljevalo večinoma sončno vreme. V severni in zahodni Sloveniji se bo verjetnost popoldanskih ploh in neviht nekoliko povečala.

V sredo bo spremenljivo s pogostimi plohami in nevihtami.

V četrtek kaže na bolj suho vreme, čez dan se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Kakšno bo med 25. in 30. majem?

Nad severno polovico Evropo se bo v četrtek znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo vse do konca obdobja.

Naši kraji bodo na robu tega območja, od severovzhoda bo dotekal bolj suh in nekoliko hladnejši zrak. Okoli 29. maja se poveča negotovost lege majhnih jeder hladnega in nestabilnega zraka, ki bi lahko vplivala na vreme pri nas.

V četrtek kaže, da se bo oblačnost počasi umikala, še vedno bodo možne posamezne krajevne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo šibak severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem okoli 26 °C. Od petka naprej bo prevladovalo sončno vreme, verjetnost za kakšno ploho bo razmeroma majhna. Kakšno stopinjo hladneje bo. Ob koncu obdobja se verjetnost za krajevne padavine nekoliko poveča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.