Obtoženi, ki je na avtobusu zabodel nekdanjo partnerko, krivde ni priznal

Črna kronika 21. Maj 202411:47 1 komentar
Sodišče
Foto: PROFIMEDIA

Moški, ki je februarja na ljubljanskem mestnem avtobusu z nožem zabodel nekdanjo partnerko, na predobravnavnem naroku ni priznal krivde, je poročal Dnevnik.

Benjamin Mihelič na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču v ponedeljek ni priznal krivde za poskus oboja.

Tožilstvu mu očita, da je februarja na mestnem avtobusu v Ljubljani z nožem poskusil ubiti žensko, za katero se je izkazalo, da je njegova nekdanja partnerka. Sojenje Miheliču se bo začelo čez dva tedna, je poročal Dnevnik. Tožilstvo mu očita, da je ženski z nožem zadal življenje ogrožajoče rane v predel trebuha.

Po navedbah policije, ki je del dogodka rekonstruirala z varnostnimi kamerami, je osumljenemu nož med napadom padel na tla. Eden od potnikov je nož nato skril in osumljenega prijel. Skupaj s še enim potnikom je osumljenega pridržal do prihoda policije. Žensko, ki ni bila v smrtni nevarnosti, so po napadu odpeljali v Univerzitetni klinični center.

Glavna obravnava se bo začela čez dva tedna. Mihelič bo predvidoma do takrat podal svoj zagovor, na sodišče pa bo vabljena tudi oškodovanka. Obramba si želi še zaslišanje izvedenke za psihiatrijo, je še poročal Dnevnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje