Napad na mestnem avtobusu v Ljubljani: žensko zabodel nekdanji partner

Slovenija 06. Feb 202409:49 > 10:27 1 komentar

Policisti nadaljujejo preiskavo ponedeljkovega napada z nožem na ljubljanskem mestnem avtobusu, v katerem je bila huje poškodovana ženska. Po besedah vodje sektorja za splošno kriminaliteto na PU Ljubljana Valterja Zrinskega je žensko z nožem zabodel njen bivši zunajzakonski partner. Policisti so ga ob pomoči potnikov prijeli in ga odpeljali v pridržanje. Osumljen je kaznivega dejanja poskusa uboja, za kar je zagroženo od 5 do 15 let zapora.

Policija še vedno preiskuje ponedeljkov jutranji incident na ljubljanskem mestnem avtobusu, kjer je moški z nožem zabodel žensko. Kot smo poročali, se je napad zgodil okoli 7. ure na mestnem avtobusu, ki vozi na liniji 14.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja sektorja za splošno kriminaliteto na ljubljanski policijski upravi Valter Zrinski, je 39-letna ženska na avtobusnem postajališču za Bežigradom stopila na mestni avtobus. Zanjo je vstopilo še nekaj potnikov, kot zadnji pa je vstopil njen 42-letni bivši zunajzakonski partner.

“Moški je pri sebi prikrito nosil nož, stopil do oškodovanke, jo ogovoril in jo nato zabodel v telo,” je dejal Zrinski. Ženska je napadalca odrinila proč, pri čemer mu je nož padel na tla. Nov napad je 42-letniku preprečil eden od potnikov, ki je napadalca s še enim potnikom zadržal do prihoda policije. “Za pogumno in požrtvovalno dejanje se mu zahvaljujemo,” je dejal vodja sektorja za splošno kriminaliteto.

Napadena ženska je v predelu trebuha utrpela hude poškodbe, ki pa ne ogrožajo njenega življenja. Reševalci so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so moškega prijeli in ga odpeljali v pridržanje. Policija ga do sedaj še ni obravnavala, s kazensko ovadbo pa ga bodo privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika. Očitajo mu, da je storil kaznivo dejanje poskusa uboja, za kar je zagroženo od 5 do 15 let zapora. Policija motiv za napad z nožem še ugotavlja, po besedah Zrinskega pa je zagotovo povezan s preteklim zunajzakonskim razmerjem obeh vpletenih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje