Zaplet z materialom: drugega dela oddaje Poglej in zadeni ni bilo

Magazin 06. Jan 202416:36 6 komentarjev
Stojan Auer, Poglej in zadeni
Foto: Zajem zaslona/X

V petek zvečer bi morali na Televiziji Slovenija predvajati drugi del oddaje Poglej in zadeni. Šlo naj bi za dokumentarno oddajo, v kateri bi se originalne oddaje, ki je bila v svojih časih silno priljubljena, spomnili tako ustvarjalci in nastopajoči kot gledalci, prikazali pa naj bi tudi arhivski material. A prav tukaj se je zapletlo.

Sinoči bi morali na prvem programu Televizije Slovenije predvajati drugi del oddaje Poglej in zadeni. Vendar je številne gledalce, ki so ob 20. uri sedli pred televizije presenetilo, da je bil namesto nekoč izjemno popularne oddaje, tokrat na sporedu koncert ansambla Saše Avsenika Naj sveti zvezda v noč svetleje.

Zakaj je RTV tik pred zdajci odpovedal predvajanje oddaje? Kot so pojasnili, so oddajo umaknili iz sporeda zaradi tehnične neustreznosti nekaterih arhivskih posnetkov, iz katerih je oddaja pretežno sestavljena.

Med tem, ko je v prvem delu voditelj Stojan Auer znova zbral originalno zasedbo oddaje ter ponovno združil številne domače in mednarodne zvezde, bi morali namreč v drugem delu oddaje videti dokumentarni pogled nanjo.

O priljubljeni oddaji, ki je v srcih gledalcev še vedno zapisana kot ena najboljših v zgodovini razvedrilnih oddaj pri nas, bi tokrat spregovorili ustvarjalci, nastopajoči in gledalci. V njej bi se spomnili tudi nekaterih nastopov najbolj znanih svetovnih glasbenih imen iz ’70, ’80 in ’90 ih let 20. stoletja. Videli pa bi tudi šopek slovenskih deklet, ki so v začetku 90. let začele kariero prav v tej oddaji, med njimi tudi Melanijo Knavs, danes Trump, so pred predvajanjem oddaje obljubljali na RTVS.

Zagodli pa so jim prav arhivski posnetki. “Tehnične službe TV Slovenija bodo pomanjkljivosti poskušale odpraviti, če bo oddaja primerna za predvajanje, jo bomo v spored umestili v prihodnje,” so sporočili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje