Smučarji zaradi okvare obstali na Krvavcu, zvečer napako rešili

Slovenija 02. Jan 202219:02 > 23:00 2 komentarja
Krvavec okvara
STA

Skupina smučarjev je danes popoldne zaradi tehnične okvare kabinske žičnice za nekaj ur obtičala na Krvavcu, je povedala vodja marketinga RTC Krvavec Barbara Trebušak. Za vse smučarje so nato organizirali prevoz s kombiji in avtobusi v dolino. Napako so odpravili ob 20. uri.

O tem, da so že več ur na Krvavcu in čakajo na prevoz v dolino s kombiji, je medije obvestil eden od smučarjev in tudi posredoval fotografije. Direktor RTC Krvavec Janez Janša pa je potrdil, da žičnica ni delovala od 15. ure.

Krvavec okvara Krvavec okvara
STA
Krvavec okvara Krvavec okvara
STA
Krvavec okvara Krvavec okvara
STA

Trebušak je dejala, da so vse smučarje rešili iz žičnice, “tako da je bila linija prazna in ni prišlo do reševanja”. Dodala je, da so rešili vse in da ni nihče več ujet. “Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut, tako da večurnega stoječega čakanja ni bilo,” je še povedala.

“Ob 15.30 je začel voziti prvi avtobus. Poklicali smo naokoli in nato je pet avtobusov vozilo od Parkirišča Jezerc na spodnjo postajo kabinske žičnice,” je razložila Trebušak. Zadnji avtobus je v dolino odpeljal ob 19.30. Do Jezerc s smučišča pa so vozili kombiji, je dodala.

Danes je bilo sicer na smučišču okoli dva tisoč smučarjev, med njimi pa je bilo po okvari veliko nezadovoljstva.

Napako odpravili ob 20. uri

Pozno zvečer je Trebušak za N1 povedala, da so napako odpravili okoli 20. ure, tako da bo smučišče v ponedeljek znova obratovalo. Po njenih besedah je prišlo do tehnične okvare na elektroinštalaciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje