Opozorila pred goljufi, ki se izdajajo za varne hiše in materinske domove

Slovenija 08. Sep 202311:43 0 komentarjev
SPLETNE GOLJUFIJE
Foto: PROFIMEDIA

Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije, javnost opozarja na spletne goljufe, ki se izdajajo za varne hiše in materinske domove.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je skrb vzbujajoče dejstvo, da na družabnih omrežjih prihaja do prevar in izkoriščanja trenutnega položaja in stiske ljudi po poplavah.

Ena izmed varnih hiš je tako nedavno prejela klic gospe, ki je varni hiši želela podariti stvari za mamico, ki naj bi bila pri njih nameščena, ni pa šlo za njihovo stanovalko. V zbornici poudarjajo, da varne hiše in materinski domovi sredstev ne zbirajo na tovrsten način, zato je potrebna previdnost, komu se namenja pomoč.

“Sekcija opozarja, da so takšne prevare v zadnjem obdobju zelo pogoste, storilci pa z lažnimi profili na družabnih omrežjih, naslavljajo širši spekter dobrosrčnih ljudi. Javnosti zato svetuje, da v primeru darovanja predhodno preverijo istovetnost organizacije,” opozarjajo na zbornici.

Informacije o organizacijah, ki delujejo na področju preprečevanja nasilja, v različnih regijah, so objavljeni na spletni strani Socialne zbornice Slovenije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!