Oster odziv župana na dogajanje v zadnjih dneh: Zahtevali bomo povračilo škode

Slovenija 18. Apr 202414:32 > 17:10 21 komentarjev

Policijska kronika zadnjih dni je bila v Ljubljani še posebej polna. Od požara na objektu novega športnega centra Ilirija, ki ga je nekdo podtaknil, divjanja treh neznancev, ki so ukradli avtomobil, pa do uničevanja sedežev v Stožicah med sredino tekmo med Olimpijo in Mariborom. Ljubljanski župan Zoran Janković se je na vandalizem v prestolnici ostro odzval in napovedal, da bo občina od storilcev terjala povračilo škode.

Na vandalizem se je ostro odzval ljubljanski župan Zoran Janković. “V zadnjih dneh smo bili priča več primerom vandalizma v našem mestu, in to ravno v času, ko s kampanjo ‘Človek, čuvaj svoje mesto’ opozarjamo na skrbno ravnanje do okolja, kar me izjemno žalosti.”

V soboto so namreč trije neznanci s parkirišča v ljubljanski soseski BS3 ukradli avto. Kmalu so trčili v rampo, po Ljubljani vozili kar 90 kilometrov na uro, peljali po kolesarskih poteh in pločnikih ter se zaletavali v drevesa in betonska korita za rože, je poročal POP TV. Avto so po koncu avanture parkirali, kjer so ga našli. Vse skupaj je posnela kamera, ki jo je v vozilo namestil lastnik avtomobila, a moški tega niso vedeli.

Janković je v svojem odzivu izpostavil še objestneže, ki so na več lokacijah po Ljubljani zažgali potopne smetnjake, pa sredino tekmo med Olimpijo in Mariborom na Stadionu Stožice, ko je bilo po njegovih besedah uničenih več kot 300 sedežev.

“Za povrh pa smo bili seznanjeni, da je nekdo namerno podtaknil požar na objektu nastajajočega športnega centra Ilirija; prva ocena škode je 300.000 evrov,” je zapisal. “Takšna nerazumna dejanja so nesprejemljiva in jih ostro obsojam. Prav tako tudi kakršnokoli drugo obliko vandalizma, za katero mora veljati ničelna toleranca, kajti to je naše mesto.”

Požar na Iliriji
Foto: N1

Ljubljanski župan je izrazil upanje, da bo policija storilce čim prej našla in jih ustrezno sankcionirala, občina pa bo po njegovih besedah zahtevala povračilo škode.

“Ne smemo pozabiti na spletno objavo o morebitnem napadu v šolah, ki je izzvala preplah v celotni državi, v Mestni občini Ljubljana pa smo imeli zaradi zagotavljanja varovanja v osnovnih šolah 130.000 evrov stroškov. Tudi v tem primeru bomo od storilca, ko bo ta odkrit, terjali škodo,” je napovedal in poudaril, da morajo prebivalci Ljubljane skupaj ohranjati spoštovanje, strpnost in tovarištvo.

Gradnja novega kopališča sicer po županovih besedah teče normalno. “To steno bomo zamenjali, nič se ne bo zamaknilo,” je rekel Janković na odprtju mestnih stanovanj v Zeleni jami. Streha je že končana, na njej so tudi sončne elektrarne. Kmalu bo dokončana tudi garaža.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje