Padlega generalnega sekretarja na pravosodnem ministrstvu nasledil Bogunovič

Slovenija 25. Jan 202412:30 9 komentarjev
Dominika Švarc Pipan
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan (Foto: Luka Dakskobler/BOBO)

Uroša Gojkoviča, ki ga je z mesta generalnega sekretarja na pravosodnem ministrstvu odnesla afera sodna stavba, bo kot vršilec dolžnosti generalnega sekretarja nasledil Žarko Bogunovič.

Potem ko je vlada prejšnji teden Uroša Gojkoviča razrešila z mesta generalnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje, je danes za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na tem ministrstvu imenovala Žarka Bogunoviča.

Bogunovič je od septembra lani zaposlen na ministrstvu za solidarno prihodnost, pred tem pa je bil vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo. V preteklosti je bil generalni sekretar na ministrstvih za kulturo in za gospodarstvo, pa namestnik generalnega sekretarja vlade, ko je bil generalni sekretar Mirko Bandelj

Kot smo poročali, je Uroša Gojkoviča odnesla afera sodna stavba. Po njenem izbruhu so namreč na ministrstvu poudarjali, da so bila vsa pooblastila za posel od vsega začetka prenesena nanj in je ta sam sprejel, da je objektivno odgovoren, če so nastale kakšne napake. Gojkovič je bil v preteklosti predsednik odbora SD v Hajdini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje