Pahor v zadnji poslanici: “Bilo mi je v izjemno čast, da sem bil vaš predsednik”

Slovenija 22. Dec 202213:16 4 komentarji

Borut Pahor je še zadnjič kot predsednik iz Predsedniške palače nagovoril državljanke in državljane. "Bilo mi je v izjemno čast, da sem bil vaš predsednik," je med drugim dejal v poslovilni poslanici. Ob odhodu čuti zadoščenje, trudil pa se je biti predsednik vseh, da bi nas povezoval in da bi vsi skupaj naredili korak naprej k pomiritvi in spravi.

Po besedah Boruta Pahorja je vse pripravljeno za petkov prihod predsednice republike Nataše Pirc Musar. ” Tudi po tej poti ji še enkrat želim uspešno delo v njeno in naše skupno zadovoljstvo,” je dejal.

“Zdaj, ko odhajam, čutim zadoščenje,” je dejal. Trudil se je, da bi bil predsednik vseh državljank in državljanov, da bi jih povezoval, da bi vsi skupaj naredili korak naprej k pomiritvi in spravi, da bi krepil ugled naše države v svetu in da bi povsod iskal naše prijatelje, ki jih je tudi našel, je naštel.

“Bilo mi je v izjemno čast, da sem bil vaš predsednik. Zdaj se naposled poslavljam od vas in vam želim vse najboljše,” je sklenil Pahor.

Pahor je predsedniško funkcijo opravljal dva mandata. Novoizvoljena predsednica republike Pirc Musar bo zaprisegla danes, na slavnostni seji DZ ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Pirc Musarjeva je zmagala v drugem krogu predsedniških volitev 13. novembra, z zaprisego pa bo postala prva predsednica republike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje