Pečečnik o škodi na Plečnikovem stadionu: Poškodovana sta izolacija in nosilci

Slovenija 20. Jul 202317:19 0 komentarjev
Plečnikov stadion
Borut Živulović/BOBO

Včerajšnje neurje je svojo moč pokazalo tudi na Plečnikovem stadionu v Ljubljani. Škodo je naredil veter, ki je v neposredni bližini podrl še drog za ulično razsvetljavo. Delni lastnik stadiona Joc Pečečnik pravi, da ocene škode še nimajo, sta pa poškodovana izolacija in nosilci.

V sredo popoldne se je nad osrednjo in zahodno Slovenijo znova razbesnela nevihta, ki so jo spremljali močni sunki vetra in krajevno tudi toča.

Kot smo poročali, je veter s Plečnikovega stadiona v Ljubljani izruval strešno kritino in jo odpihnil na vozišče ter pločnik. Prav tako pa je veter v neposredni bližini zlomil drog javne razsvetljave, ki je padel na enega od avtomobilov in ga poškodoval.

Delni lastnik stadiona podjetnik Joc Pečečnik je danes za N1 potrdil, da sta poškodovana izolacija in nosilci, medtem ko ocene škode še nimajo, prav tako pa ni znano današnje stanje objekta. Za zdaj iščejo izvajalce za izvedbo ocene, je dodal.

Po poročanju TV Slovenija naj bi škoda sicer znašala med 15.000 in 20.000 evrov.

Območje so včeraj zavarovali gasilci, ki so v sodelovanju s komunalnim podjetjem odstranili preostanek izruvane kritine. V dogodku na Bežigradu ni bil nihče poškodovan.

Tudi danes popoldne in zvečer so v severovzhodni in severozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte. Za ta del države je Agencija RS za okolje izdala oranžno opozorilo, v petek pa se bo po napovedih vremenoslovcev verjetnost krajevnih neurij povečala povsod po Sloveniji. Oranžno opozorilo zato za petek velja za vso državo.

Stadion na Bežigradu je bil zgrajen leta 1925 za športne in gimnastične namene in bil v uporabi do leta 2007, odtlej pa traja zgodba njegove prenove oziroma projekta BŠP. Takrat je družba poslovneža Joca Pečečnika v partnerstvu z Molom in Olimpijskim komitejem Slovenije pripravila skupni projekt prenove, a se je zapletalo pri pridobivanju tako kulturnovarstvenega soglasja kot gradbenega dovoljenja. Leta 2020 je mreža organizacij za zaščito kulturne dediščine Europa Nostra stadion uvrstila na seznam sedmih najbolj ogroženih primerov evropske kulturne dediščine.

Župan ljubljanske občine Zoran Janković je maja letos dejal, da med Jocem Pečečnikom in ministrstvom potekajo pogovori o odkupu stadiona s strani države, ob tem pa še čakajo na odločitev glede vloge za revizijo na vrhovnem sodišču. To je odločilo, da zemljišča ob stadionu pripadajo Fondovim blokom in ne mestni občini.

Vir: STA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!