Peter Grum postal generalni direktor Fursa

Slovenija 08. Dec 202215:53 5 komentarjev
Peter Grum
Borut Živulovič/Bobo

Vlada je za generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) imenovala Petra Gruma, ki je upravo doslej vodil kot vršilec dolžnosti. Petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja bo nastopil v soboto, je vlada objavila na svojih spletnih straneh.

Postopek izbire generalnega direktorja Fursa se je začel s posebnim javnim natečajem, ki ga je ministrstvo za finance objavilo na vladnih spletnih straneh. Za izbiro direktorja je bila imenovana posebna natečajna komisija, ki je ministra za finance Klemna Boštjančiča obvestila o primernem kandidatu za ta položaj. Boštjančič je glede na navedeno vladi predlagal, da Petra Gruma imenuje za generalnega direktorja Fursa s polnim mandatom, so pojasnili na vladi.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja finančne uprave je Grum postal 9. junija. Na čelu Fursa je nasledil Ivana Simiča, ki je po imenovanju nove vlade odstopil.

Grum je bil v preteklosti, med 2014 in 2020, med drugim namestnik generalne direktorice Fursa Jane Ahčin, septembra lani pa je bil za petletni mandat imenovan za generalnega direktorja direktorata za informatiko na ministrstvu za javno upravo. Njegova prva zaposlitev je bila v takratni davčni upravi, natančneje v izpostavi Ljubljana Šiška.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje