Petkovi protestniki 70. teden protestov obeležili na Triglavu

Slovenija 20. Avg 202119:59 > 21. Avg 2021 07:31 4 komentarji
protest
Protestna ljudska skpščina

Petkovi protestniki so se na jubilejni 70. teden protestov danes odpravili na najvišji slovenski vrh Triglav, kjer so ob zahtevi "Oblast ljudstvu, volitve zdaj" razprostrli kolesarsko zastavo. S protesti nadaljujejo, saj da ne morejo čakati na redne državnozborske volitve, so iz Protestne ljudske skupščine zapisali v poslanici.

Ker se z delom vlade po javnih raziskavah ne strinja večina Slovencev, po mnenju predstavnikov Protestne ljudske skupščine nasprotovanje vladi presega delitve na “levo in desno, na mesta in podeželje, na premožne in socialne ogrožene”.

Poudarjajo, da s protesti nadaljujejo, saj zaradi spornega delovanja vlade ne morejo čakati na redne državnozborske volitve. Po njihovem mnenju vlada ni prevzela odgovornosti glede zakona o vodah, pred začetkom šole še ni jasno, kako bo v letošnjem šolskem letu zagotovila varno in kakovostno izobraževanje, nadaljevala je z napadi na medije in okrepila pritiske na delovanje policije, še vedno ni imenovala evropskih delegiranih tožilcev. Prav tako je Slovenija med državami z najnižjim zaupanjem v cepljenje v Evropski uniji.

Na Triglav so se odpravili, ker je simbol slovenske družbe in zgodovinsko pomemben simbol upora. Ob tem so izpostavili, da tako kot Triglav tudi oblast “pripada ljudstvu in ne politikom”.

protest, triglav
Protestna ljudska skupščina

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje