Petletnik neopazno odšel iz vrtca, domov sta mu pomagala občana

Slovenija 03. Feb 202315:06
Otrok
PROFIMEDIA (simbolna fotografija)

Iz ene od enot vrtca na Ptuju se je v sredo neopazno izmuznil petletni otrok in se napotil proti mestu. Po informacijah policije je malčka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic, ki se je vrnila prostore in preverila, ali ga morda pogrešajo. V tem času sta otroka videla občana, ki sta mu pomagala do doma.

V sredo ob 8.20 so bili mariborski policisti obveščeni, da v enem izmed vrtcev na Ptuju pogrešajo otroka. O dogodku je prvi poročal Radio Ptuj. 

Kot so nam povedali na Policijski upravi (PU) Maribor, je otroka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic. “Vstopila je v vrtec, da bi preverila, ali je morda pogrešan. Takrat so otroka že iskale zaposlene. O pogrešanju so obvestili starše. Nekaj minut kasneje je otrok v spremstvu dveh občanov že prispel do doma, nedaleč stran,” pojasnjujejo na PU Maribor.

Kot je za lokalni radio povedala ravnateljica Vrtca Ptuj Mateja Lobenwein, so zaposleni po šestih minutah ugotovili, da je otrok izginil. “Takoj smo začeli iskanje, otrok pa je bil v pol ure doma pri starših,” je povedala in dodala, da neljubi dogodek obžalujejo in sprejemajo vso odgovornost.

Kot je ravnateljica pojasnila za Večer, je petletnik moral kar skozi troje vrat, da je zapustil območje vrtca. Pri tem se je izkazalo, da nekdo od staršev vrat ob odhodu ni dobro zaprl. Po besedah ravnateljice v vrtcu zdaj preverjajo, kaj vse je šlo narobe, okrepili pa so tudi že vse nadzorne sisteme, ki otrokom onemogočajo tovrstne odhode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.