Pevec priznal krivdo, sodišče ga je obsodilo na 20 let zapora zaradi umora žene

Črna kronika 06. Dec 202213:14
Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Potem ko je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, je danes okrožno sodišče v Slovenj Gradcu 38-letnemu Robertu Pevcu izreklo enotno kazen 20 let zapora za umor žene maja letos, ki ga je storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, in za večmesečno nasilje v družini. Pevec je pred sodiščem dejal, da dejanje iskreno obžaluje.

Usodni dogodek se je zgodil 7. maja letos, ko je Robert Pevec kljub izrečeni prepovedi približevanja vstopil v hišo v Dravogradu, v kateri je bila njegova 33-letna žena. Ta je zaradi posledic fizičnega napada in davljenja naslednje jutro umrla v slovenjgraški bolnišnici. Kot izhaja iz sklenjenega sporazuma in izrečene sodbe, je bil razlog za napad hudo ljubosumje, saj se je Pevčeva žena od njega želela ločiti.

Na slovenjgraškem sodišču je bil danes za to zadevo razpisan predobravnavni narok, na katerem pa je nato okrožna državna tožilka Branka Brinar predstavila pred tem sklenjen sporazum o priznanju krivde, sodišče pa je vsebini sporazuma sledilo v izreku kazni.

Pevec je pred sodiščem dejanje iskreno obžaloval in dejal, da ve, da za to ni opravičila, kar je storil ter da mu je žal za vse trpljenje, ki ga je povzročil družini pokojne in še posebej njunima otrokoma.

Za kaznivo dejanje umora v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti je sodišče Robertu Pevcu, ki je v priporu od 7. maja letos, izreklo kazen zapora v višini 19 let in pol, za kaznivo dejanje nasilja v družini v mesecih pred tragičnim dogodkom pa eno leto zaporne kazni. Skupno mu je bila nato izrečena enotna kazen 20 let zapora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.