Pirc Musar ne namerava izstopiti iz predsedniške tekme: “Nikomur nisem grozila”

Slovenija 20. Sep 202210:00
Nataša Pirc Musar
Denis Sadiković/N1

Potem ko je onkolog in kirurg Erik Brecelj pozval Natašo Pirc Musar, naj zaradi domnevnih grozilnih pisem umakne svojo kandidaturo za predsednico republike, se je oglasila Pirc Musar in zapisala, da nikomur ni grozila, zato ne namerava izstopiti iz predsedniške tekme.

Erik Brecelj je v odzivu na izjavo odvetniške pisarne Pirc Musar in Lemut Strle, v kateri so za N1 zanikali njegove navedbe, da naj bi bil deležen groženj z njihove strani, Natašo Pirc Musar pozval k umiku njene kandidature za predsednico republike. Brecelj je sicer v intervjuju za Svet24 dejal, da je predsedniška kandidatka svoj pravi obraz pokazala, ko mu je pošiljala grozilna pisma, da bo proti njemu ukrepala, ko je sam opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu, za N1 pa ni dodatno pojasnil, za kakšne grožnje naj bi točno šlo.

Z zapisom pa se je danes oglasila Nataša Pirc Musar, ki je sporočila, da od kandidature ne bo odstopila, ker ni nikomur grozila. “Iz skupine, ki me je že do sedaj redno napadala z neresnicami in namigovanji, se pripravljajo novi napadi. Očitno je prvo orodje meni neznanih oseb, ki želijo na vsak način preprečiti mojo kandidaturo za predsednico, gospod Erik Brecelj, nedvomno vrhunski zdravnik in poznavalec zdravstvenega področja,” je zapisala odvetnica in nekdanja informacijska pooblaščenka.

Pirc Musar je pojasnila, da so v odvetniški pisarni pred več kot dvema letoma v zastopanju strank na Breclja naslovili poziv k spoštovanju strankinih pravic, in dodala: “Nikakor ni šlo za grožnje, še manj za moje osebno pisanje njemu. Vsebine pisem žal brez soglasja strank ne morem razkriti, vsekakor pa jo lahko dr. Brecelj, in ga k temu pozivam.”

Povedala je, da zaradi tega, ker nikomur ni grozila, ne namerava odstopiti od kandidature. Ob tem je še dodala, da funkcije predsednika republike, ki je opredeljena v ustavi in na kateri svojega predstavnika izvolijo državljani na demokratičnih volitvah, ne moreš enostavno ukiniti, ker ti izvoljena oseba ni všeč. S tem se je navezala na Brecljeve besede iz intervjuja za portal Svet24, v katerem je izjavil, da “je treba to funkcijo ukiniti, če bo na to mesto izvoljena ona”. Pirc Musar meni, da takšno mišljenje spada v neke druge čase in drugačno ureditev.

“Če bom izvoljena, se bom zavzemala ravno za nasprotno, da bo torej slišan in upoštevan glas državljank in državljanov,” je še zapisala Pirc Musar in dodala, da bo naslednji mejnik v njeni predsedniški tekmi prav uradna vložitev kandidature, ki jo bo, podprto s podpisi več kot 5.000 volilcev, vložila jutri.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.