Po 16 letih je Pluton zapustil ozvezdje Kozoroga. Kaj to pomeni za vaše znamenje

Magazin 27. Jan 202405:34 0 komentarjev
Pluton
Foto: PROFIMEDIA

Gre za veliko prelomnico, pravijo astrologi, saj je Pluton eden redkih planetov, ki na nas samo nekajkrat pomembno vpliva.

Čeprav astrologi (in astronomi) za obstoj Plutona niso vedeli vse do 18. februarja 1930, so ga hitro sprejeli v svoj nabor planetov, ki lahko vplivajo na človekovo življenje. Oklepajo se ga še zdaj, čeprav so Plutonu astronomi odvzeli status planeta.

Pluton za krog okoli Sonca potrebuje približno 248 let, torej še noben človek ni živel dovolj dolgo, da bi dočakal Plutonov “polni krog”. Posledica tako dolgotrajnega premikanja po nebu pa je, da planet le redko naredi kakšno potezo, ki je pomembna za človeka, menijo astrologi.

20. januarja je Pluton, sicer povezan s smrtjo, uničenjem in podzemljem, pa tudi planet rasti in evolucije, prešel iz znamenja kozoroga v znamenje vodnarja. To je trenutek, ko se astrologi pripravljajo na individualne spremembe in spremembe v svetovnem merilu, piše časnik Today. Vodnar je namreč zračno znamenje, ki se ne boji radikalnih premikov in preskokov. Pravzaprav pozdravlja spremembe, saj ve, da vodijo k napredku. To pa v kombinaciji s Plutonom, ki upravlja preobrazbe, pomeni močno kombinacijo. Astrologinja Jennifer Freed ta astrološki tranzit imenuje čas “smrti in ponovnega rojstva”. “Predstavlja smrt vzorcev ega in ponovno rojstvo vzorcev naše duše,” je povedala za Today.

Kako pa bo Pluton v vodnarju vplival na vaše astrološko znamenje?

Oven

Vaše težnje bodo pod vplivom te astrološke spremembe bolj v skladu z vašim “sedanjim jazom”. V naslednjih letih bi bilo priporočljivo kreniti na novo pot. To je ključnega pomena, ker bo omogočilo fleksibilnost v oblikovanju vaših ambicij in prilagajanje trenutnemu stanju na osebni in globalni ravni.

Bik

Ostanite odprti za nove priložnosti in možnosti, še posebno če karierno napredujete. Ne bojte se premakniti svojega fokusa na druge stvari ali preprašati svoje cilje. Sprejmite fleksibilnost, ki jo prinaša raziskovanje novih poti, in verjemite, da se vam bodo prave priložnosti pravočasno ponudile.

Dvojčka

Močno se želite učiti in razširiti svoj svet. Počasi boste sprevideli, da pridobivanje znanja in pozornost nista strogo omejena na eno mesto. Raziskovanje različnih filozofskih nazorov ali kultur prek potovanj vam bo omogočilo, da boste bolje razumeli svet – in sebe.

Rak

Sprejmite ta čas sprememb in rasti, tako boste v letih, ki prihajajo, pripravljeni na hitro evolucijo. Morda bo kdaj treba zapustiti svojo cono udobja, vendar bo končni rezultat tega vreden. Sprememba je dobra, ker vam daje svobodo, da ste lahko vsak dan posebej avtentični.

Lev

Morda bodo v vaši zvezi prišle na površje travme iz preteklosti. Vendar je to odlična priložnost za reševanje problemov in vzpostavljanje močnih vezi. Da bi to dosegli, morate zapustiti preteklost in vztrajati pri tem, da z osebami, ki jih imate radi, zgradite zdravo dinamiko.

Devica

Zavedajte se dinamike moči s službenimi kolegi. Zelo pomembno je biti previden do tistih kolegov, ki niso naklonjeni vašim interesom in s katerimi ne delite občutljivih informacij. Osredotočite se na gradnjo odnosov s kolegi, ki vas podpirajo in vam pomagajo pri doseganju ciljev.

Tehtnica

Ozdravite svojega notranjega otroka. Če si boste dovolili, da se boste neposredno soočali s problemi iz preteklosti, se boste počutili bolj mirne in svobodne, ker boste vedeli, da ne ponavljate napak staršev ali skrbnikov. Stare bitke lahko izbrišete in se znova začnete učiti.

Škorpijon

Obnova doma lahko poviša njegovo vrednost in vaš splošni občutek, da ste nekje doma. Bodite odprti za spremembe, ki vaš prostor izboljšujejo, in poskušajte spremljati, kako vplivajo na vas. V mislih imejte, da so te spremembe potrebne.

Strelec

Pogosto ste preveč osredotočeni na to, kar počnete, pri tem pa ignorirate tisto, kar vam vsi drugi poskušajo pokazati. To je čas, v katerem boste začeli poslušati njihova sporočila in jih izkoristiti za to, da boste druge in sebe razumeli na globlji ravni.

Kozorog

Zdaj je trenutek, da med prioritete postavite organizacijo svojih financ. Razmislite o posvetu s finančnim svetovalcem, vendar takšnim, ki že uživa renome. Več kot boste našli različnih virov, lažje boste naredili strategijo in načrte za svojo prihodnost ter tako zagotovili, da bo vse v redu.

Vodnar

Objemite ta trenutek osvoboditve, kot boste svetu končno pokazali, kdo v resnici ste. Ne bojte se deliti svojih ambicij in osebe, kakršna želite postati. Cilj te faze je prebuditi skrite aspekte vašega bitja in jih osvetliti. Naj vsi deli svetijo.

Ribi

Da bi jih zacelili, morate pustiti starim ranam, da se pokažejo. Ne bojte se objeti temne strani svoje duše in prepoznati preteklih bolečin. Bolj ko se boste odpirali mračnim aspektom osebnosti, bolj se boste lahko vzdignili s samozavestjo in sočustvovanjem do sebe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!