Po eksploziji na Vrhniki: oba hudo opečena se še vedno borita za življenje

Slovenija 22. Feb 202309:57 0 komentarjev
Slika požariča v tovarni Hamex na Vrhniki
N1

Nekaj dni po hudi eksploziji v vrhniškem podjetju Hamex, v kateri je umrl en moški, sta dva hudo opečena moška še vedno v kritičnem stanju in se borita za življenje. Po naših informacijah gre za direktorja podjetja in njegovega sina.

Minuli petek je na Stari Vrhniki v podjetju Hamex, ki se ukvarja s pirotehniko, odjeknila močna eksplozija, v kateri sta se dve osebi huje poškodovali, ena pa je umrla.

Preberite še: Bakle, grožnje in težke besede: burno soočenje gasilcev z vlado

Kot so za N1 dejali v UKC Ljubljana, sta življenji poškodovanih še vedno ogroženi in sta v umetni komi. Po naših informacijah sta huje poškodovana direktor podjetja in njegov sin.

“Pri prvem je v ospredju opeklinska poškodba kože in dihal, drugi poškodovani pa ima zaradi eksplozije poleg opeklin še poškodbe trebuha in medenice,” so v petek povedali v UKC Ljubljana.

Po naših informacijah je bilo med nesrečo v prostorih podjetja pet ljudi. Trije so bili v proizvodnih prostorih, kjer se je zgodila eksplozija, dva pa v sosednji stavbi. Čeprav sta stavbi precej narazen, kar naj bi zahtevali tudi varnostni protokoli, je bil udar eksplozije tako močen, da je poškodovalo tudi sosednjo stavbo. Nesreča se je zgodila v času, ko podjetje nima velikega povpraševanja, zato na Vrhniki ni bilo večjega števila delavcev.

Preberite še: Podjetje, kjer je eksplodiralo, organizator ognjemetov in dobavitelj policije

Preiskava dogodka še poteka, vzrok za močno eksplozijo še ni znan.

Vrhničani so takrat opisovali, da je trikrat močno počilo. “Bil sem pred avtom, ko se je zgodilo. Bili so trije močni poki. Odjeknilo je kot bomba, šipe so se tresle, ena šipa nam je zaradi tega počila,” je domačin opisal eksplozijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!