Po hitri cesti mimo Škofij odslej le še z elektronsko vinjeto

Slovenija 01. Jul 202308:11 1 komentar
Avtomobil na vozišču
Borut Živulović /Bobo

Z današnjim dnem je na hitri cesti pri Škofijah spet obvezna elektronska vinjeta, so sporočili z Mestne občine Koper. V času gradbenih del na državni cesti skozi Škofije so se namreč vozniki po hitri cesti lahko peljali brez vinjete, pri čemer pa je tudi na njej potekala obnova, zaradi česar je promet potekal po eni polovici dvosmerno.

Kot so sporočili z občine, so delavci družbe CPK do konca asfaltirali krožišče, ki naj bi umirilo promet na območju državne ceste in priključka za Tinjan. Gradili so ga od februarja. Naložba je vredna 848.936 evrov, od tega je Mestna občina Koper prispevala 433.245 evrov, preostanek pa direkcija za infrastrukturo.

Pred kratkim je tudi Dars končal preplastitev cestišča na polovici hitre ceste, namenjeni vožnji proti Kopru. Zaradi gradnje kanalizacije pa je še vedno delna zapora na državni cesti skozi Škofije v smeri proti Italiji, in sicer od zadružnega doma do semaforja.

Da se odsek istrske hitre ceste med mejo z Italijo in priključkom Sermin do 30. junija izvzame iz vinjetnega sistema, se je Mestna občina Koper z Darsom in direkcijo dogovorila marca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje