Po kamnih še gnojnica za in pred vrati NIJZ

Slovenija 12. Okt 202112:15 > 15:41
NIJZ
NIJZ/Twitter

Neznanci so ponoči v prostore stavbe, kjer ima sedež Nacionalni inštitut za javno zdravje, zlili gnojnico. Pred dnevi so v stavbo metali kamne in razbili nekaj oken.

Neznanci so se znesli nad prostori Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki ima sedež na Prešernovem trgu v središču Ljubljane. Pred stavbo in v stavbi so zlili gnojnico. “Po kamnih še gnojnica za in pred vrati. K sreči ni bil nihče poškodovan,” so zapisali po Twitterju.

“Zlivanje gnojnice, poškodovanje lastnine, grožnje zaposlenim, sovražni govor itn. niso sprejemljiv način komuniciranja,” so še zapisali na NIJZ.

Direktor NIJZ Milan Krek nam je povedal, da smo v Sloveniji padli na zelo nizko raven, celotno dogajanje pa označil za žalostno in nekulturno. V noči na danes so neznanci pred in v stavbo NIJZ zlili gnojnico, zato so to prijavili tudi policiji, je dodal. Že pred dnevi pa je v nekaj oken inštituta priletelo kamenje, zaradi česar je razbitih nekaj stekel, tudi ročno izdelano brušeno steklo, ki je pod spomeniškim varstvom.

Na NIJZ skušajo kljub vsem tem grožnjam in dogodkom ostati pozitivni ter delati naprej, je še povedal direktor.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so nekaj po polnoči prejeli obvestilo, da je neznani storilec s tekočino z močnim vonjem polil vrata ene izmed stavb na območju centra Ljubljane. Na kraju so našli tudi manjše vedro z omenjeno snovjo. O dogodku še zbirajo obvestila in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva tudi ustrezno ukrepali. Vir: STA