Po odstopu: direktorica o načrtih za prihodnost, ne pa tudi o razlogih za odhod

Slovenija 22. Feb 202208:30 > 09:38 0 komentarjev
Margareta Guček Zakošek
SB Celje

Direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek je sinoči presenetila z nepreklicnim odstopom. Bolnišnico bo sicer še vodila do imenovanja novega direktorja, saj jo na delovno mesto veže odpovedni rok. V odstopni izjavi je napovedala, da bo poklicno pot nadaljevala v zasebnem sektorju. Dodatnih pojasnil v bolnišnici ne želijo dati.

Sinoči je presenetila novica o nenapovedanem in nepreklicnem odstopu direktorice Splošne bolnišnice Celje (SBC) Margarete Guček Zakošek. Kot smo poročali, je na seji sveta zavoda pod točko razno prebrala svojo odstopno izjavo, o njeni nameri pa naj ne bi bil obveščen nihče. Direktorica bo bolnišnico sicer še s polnimi pooblastili vodila do imenovanja novega direktorja, saj jo na delovno mesto veže odpovedni rok. V odstopni izjavi, ki jo je danes posredovala služba za odnose z javnostmi celjske bolnišnice, je predlagala sporazumno prekinitev pogodbe med prvim in petnajstim aprilom – “glede na dinamiko imenovanja novega direktorja”.

Iz bolnišnice so dodatno sporočili, da bo svet zavoda zdaj sprožil ustrezne postopke za prenehanje njenega mandata na funkciji direktorice bolnišnice, pa tudi postopke za imenovanje novega direktorja. “Mandat ji bo prenehal po izvedenem postopku in izteku odpovednega roka,” so zapisali.

Guček Zakošek je napovedala, da bo poklicno pot nadaljevala v gospodarstvu. “Po preteku štirih let od mojega prvega imenovanja sem sprejela odločitev, da osebno karierno pot nadaljujem izven SBC, v zasebnem sektorju, kjer sem kot menedžerka delovala večino svoje kariere,” je zapisala Guček Zakošek.

Konec februarja bi se namreč zaključil njen izvirni štiriletni mandat, za katerega je kandidirala januarja 2018. “Sklep o imenovanju z dne 5. 1. 2018 je sodišče zaradi nepravilno vodenega postopka v svetu zavoda razveljavilo oktobra 2020, pri čemer je sodišče svetu naložilo, da ponovno imenuje direktorja SBC za novo mandatno obdobje, v istem postopku. Zaradi epidemije, ki je bila v polnem razmahu, na vrhuncu drugega vala, in ciljev, ki jih je bilo še treba doseči, sem takrat podala svoje soglasje k ponovnemu imenovanju,” je navedla direktorica.

V bolnišnici sicer dodatnih izjav glede odstopa direktorice ne želijo dati.

Kot smo poročali, je svet zavoda na ponedeljkovi seji obravnaval tudi finančno poslovanje bolnišnice, ki naj bi po poročanju Večera, leto 2021 končala z nekaj manj kot štirimi milijoni evrov izgube.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!