Po vročini končno osvežitev: čez dan možni močnejši nalivi

Slovenija 26. Jul 202201:00 0 komentarjev
Deževno vreme
Žiga Živulović/BOBO

Čez dan bo spremenljivo oblačno, padavine bodo popoldan postopno oslabele.

Danes bo spremenljivo oblačno. Padavine z nevihtami se bodo dopoldne razširile nad vso Slovenijo, popoldne pa postopno slabele. Možni so tudi močnejši nalivi. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem popoldne šibka do zmerna burja.

Jutranje temperature bodo od 16 do 23, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem in jugovzhodu do 32 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). 

V sredo in v četrtek bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Burja na Primorskem bo postopno slabela. V petek bo delno jasno in vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na severu Slovenije krajevne nevihte.

Kakšno bo vreme med 29. julijem in 3. avgustom?

Nad večjim delom Evrope bo prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka. V višinah bodo pihali zahodni do jugozahodni vetrovi. V soboto nas bo predvidoma prešla hladna fronta. Za njo se bo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Do petka bo večinoma sončno, najvišja temperatura zraka bo v notranjosti okoli 30, v petek okoli 32 stopinj Celzija. Bolj vroče bo na Primorskem, kjer bo temperatura vse dni okoli 34 °C. V petek popoldne ali zvečer bodo predvsem na severu že možne nevihte. V noči na soboto in v soboto se tudi drugod poveča možnost za osvežitev in krajevne padavine. Od nedelje do srede kaže ponovno na večinoma sončno vreme s popoldanskimi temperaturami okoli 30 °C, vsak dan bo kakšno stopinjo topleje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!