Počivalšek članom Konkretno: Ne bomo se ustavili

Slovenija 28. Apr 202212:40 > 13:18 10 komentarjev
Zdravko Počivalšek, Konkretno, Povežimo Slovenijo
Nik Jevšnik/BOBO

Prvak stranke Konkretno Zdravko Počivalšek je v pismu članom izpostavil razočaranje, ker volilci niso bolj prepoznali sadov njihovega dobrega dela. Po njegovih navedbah pa obstaja tudi več razlogov za optimizem. Zato je zagotovil, da se ne bodo ustavili in se bodo z "odličnimi kandidati tako za lokalne kot predsedniške volitve" podali "v pestro politično jesen".

Med peterico parlamentarnih strank, ki jih v naslednjem mandatu ne bo v državnem zboru, je tudi koalicijska stranka Konkretno. Povezana v gibanje Povežimo Slovenijo je skupaj z Zelenimi Slovenije, SLS, NLS in Novo socialdemokracijo na nedeljskih volitvah zbrala le 3,42 odstotka glasov.

Predsednik stranke Konkretno, gospodarski minister Zdravko Počivalšek, se je članom v elektronskem pismu zahvalil za trud, ki so ga vložili v volilno kampanjo. Priznal je, da so zaradi izidov volitev razočarani, saj so pričakovali, “da je ideja povezovanja Slovenkam in Slovencem mnogo bližje kot ideja politične polarizacije”. “Prav tako smo pričakovali, da bo zavedanje, da smo ob epidemiji pomagali tam, kjer smo lahko, bistveno močnejše ter da se bodo sadovi našega dobrega dela bolj prepoznali,” je zapisal Počivalšek.

Kljub temu pa imajo v stranki po njegovih navedbah mnogo razlogov za optimizem. Kot prvega je izpostavil, da so dokazali, da znajo voditi državo. Ponovil je, da je Slovenija “zaradi dobrega dela nas vseh” v odlični kondiciji, čemur pritrjujejo vse številke. “Kljub temu da smo bili postavljeni v izrazito podrejen položaj, smo dokazali tudi, da smo sposobni z zgledom povezovanja nagovoriti več kot 40.000 ljudi,” je dodal Počivalšek. Vse omenjeno pa je ocenil kot odlične argumente, da je pot stranke Konkretno prava in odlična osnova, na kateri lahko gradijo naprej.

Spomnimo, da je stranka SMC kot predhodnica Konkretno pred štirimi leti samostojno dobila 86.868 glasov oziroma 9,75 odstotka. Na volitvah leta 2014 je SMC s 34,49 odstotka oziroma 301.563 glasovi dosegla prepričljivo zmago.

Počivalška smo povprašali, ali bo zaradi slabšega rezultata, kot so ga v stranki pričakovali, odstopil ali ponudil odstop s čela stranke. Odgovor bomo objavili, ko ga bomo prejeli. Iz dopisa članom stranke pa takšnega namena ni razbrati. Po Počivalškovih navedbah je namreč prav, da si po napornem delu vzamejo malo počitka in ne sprejemajo čustvenih odločitev, ki bi jih kasneje lahko obžalovali.

“Ne zatiskamo si oči, da imamo veliko težav. Zato je še toliko bolj pomembno, da usmerimo pogled naprej. Le z jasno vizijo, odločnostjo in predanostjo cilju bomo dosegli najboljši rezultat. Zagotavljam, da se ne bomo ustavili,” je v pismu članom Konkretno zapisal Počivalšek. Zagotovilo o neustavljivosti stranke je podkrepil z besedami, da bodo ponovno zbrali vrste in se podali v pestro politično jesen. “Imamo odlične kandidate tako za lokalne kot za predsedniške volitve,” je še poudaril prvak stranke Konkretno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje