Počivalšek: Naredili bomo vse, da države ne bomo zapirali

Koronavirus 19. Okt 202113:17 > 14:13 3 komentarji
Janez Janša Zdravko Počivalšek
Žiga Živulović jr./BOBO

Potem ko je premier Janez Janša včeraj namignil na možnost vnovičnega zapiranja države, je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek danes navedel, da država načrta za zapiranje nima.

Potem ko je predsednik vlade Janez Janša včeraj namignil na možnost vnovičnega zapiranja države, je o tem danes spregovoril tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

“Ves čas smo si prizadevali in si bomo tudi naprej, da bi bilo vse v državi v največji meri odprto. Dejstvo je, da se zdravstvene razmere slabšajo. Dejstvo je, da pozivamo vse, ki smo odgovorni za to, in vse, ki nismo cepljeni, da ta korak naredimo, da preprečimo ukrepe, ki bi nam vsem skupaj škodovali, v javnem in v gospodarskem delu. Naredili bomo vse, da države ne bomo zapirali,” je dejal minister Počivalšek.

Po njegovih besedah odločitev za zapiranje držav ni vprašanje, vezano na finance, ampak vprašanje zdravja. “Vlada nima načrta za zapiranje,” je potrdil minister za gospodarstvo.

Janša včeraj trdil drugače

Zaradi neodgovornega vedenja, ki ga po besedah premierja Janše ni povzročila vlada ali policija, bo vlada znova prisiljena uvajati ukrepe, ki ne bodo ukrepi PCT, pa je včeraj napovedal predsednik vlade.

“Ampak bodo ukrepi, ki bodo ponovno zapirali javno življenje in gospodarstvo, povzročali dodatno škodo, zavirali okrevanje po epidemiji in povzročali nove smrti,” je dodal premier.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje