Pred podaljšanim vikendom ponekod še vedno gneča

Slovenija 28. Okt 202207:12 > 21:09 0 komentarjev
Kolona
DARS

Začetek šolskih počitnic, podaljšan vikend na račun praznikov in lepo vreme so kombinacija, ki jo bodo številni izkoristili za krajši oddih. Zastoji so na številnih avtocestnih odsekih nastajali predvsem popoldne, gost promet pa ponekod vztraja tudi v večer.

Pred začetkom podaljšanega vikenda je promet na slovenskih cestah ponekod še vedno povečan. O zastojih poročajo na južni ljubljanski obvoznici proti Dolenjski in na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo od Kronovega proti Dobruški vasi. Zastoj je še na gorenjski avtocesti v delovni zapori med Jesenicami vzhod in Brezjem proti Ljubljani.

Na dolenjski avtocesti pa je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas med priključkom Mirna Peč in pokritim vkopom Karteljevo v smeri proti Novemu mestu.

Na meji s Hrvaško pa beležijo tudi daljše čakalne dobe. Na mejnih prehodih osebna vozila pri izhodu iz države čakajo do eno uro, na mejnem prehodu Dobovec pa med eno in dvema urama.

Kot opozarja prometnoinformacijski center, lahko zastoje zaradi popoldanske prometne konice, podaljšanega vikenda, praznikov in počitnic, pričakujemo na cestah, ki vodijo iz mestnih središč, na mestnih obvoznicah in pred delovnimi zaporami.

Opozorimo še, da bo povečan promet tudi okoli nakupovalnih središč. Trgovine bodo zaprte tri dni, kar pomeni, da bodo številni svoje nakupe opravili danes, predvsem pa tudi jutri. Dodatno je treba upoštevati, da bo več prometa v okolici pokopališč in to ne samo na 1. november, ampak tudi že prej, saj številni grobove uredijo ali obiščejo že pred praznikom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!