Danes je zadnji dan za nakupe pred tridnevnim zaprtjem trgovin

Slovenija 26. Okt 202208:47 4 komentarji
nakupovanje, voziček, trgovina
PROFIMEDIA

Zaradi praznikov bodo trgovine prihodnji teden zaprte tudi v ponedeljek in torek, zato lahko tako kot včeraj tudi danes v živilskih trgovinah in trgovskih središčih pričakujte nekaj več gneče.

Že včeraj popoldan je bilo v trgovinah z živili nekaj več kupcev kot običajno, danes, ko lahko še zadnji dan opravite nakupe pred tridnevnim zaprtjem trgovin, pa je morda bolje, da se pripravite na gnečo. Po današnjem dnevu bodo namreč trgovine tri dni zaprte; v nedeljo tako in tako, ponedeljek in torek pa zaradi dneva reformacije in dneva spomina na mrtve, ki sta tudi dela prosta praznika.

Večina trgovin Spar, Mercator, Lidl in Hofer bo danes odprtih do 21. ure, večina trgovin Tuš in Eurospin pa do 20. ure.

Skladno z leta 2020 sprejeto novelo Zakona o trgovini (ZT-1B) morajo biti trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte. Izjema so le prodajalne s površino prodajnega prostora do 200 kvadratnih metrov na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah. Tako lahko za tisto najbolj nujno v nedeljo, ponedeljek ali torek obiščete katerega od bencinskih servisov ali manjših (družinskih) trgovin, ki so lahko prav tako odprte.

Pred nami je letos še en praznik, ki pade na delovni dan – dan samostojnosti in enotnosti (26. december), zato bodo trgovine zaprte tudi takrat.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje