Kakšna bo februarja uskladitev pokojnin

Slovenija 13. Nov 202319:05 4 komentarji
Upokojenec
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Predsednik vlade Robert Golob je danes sprejel predsednico Zveze društev upokojencev Slovenije Zdenko Jan in nekdanjega predsednika Janeza Sušnika, s katerima je razpravljal o pomenu dolgotrajne oskrbe in nadaljevanju projekta E-oskrbe. Dotaknili pa so se tudi uskladitve pokojnin, ki se bo po zagotovilu premierja zgodila februarja prihodnje leto za predvidoma 8,2 odstotka.

Premier Robert Golob je danes sprejel predsednico Zveze društev upokojencev Slovenije Zdenko Jan in nekdanjega predsednika Janeza Sušnika.

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da so na srečanju izpostavili nadaljevanje projekta E-oskrbe, ki lajša težave starejših v domačem okolju. Nadaljevanje projekta namreč omogoča, da E-oskrba ostane brezplačno dostopna za najmanj 5.500 upravičencev od 1. oktobra do 30. junija 2025, do uveljavitve pravice do E-oskrbe iz Zakona o dolgotrajni oskrbi.

Strinjali so se o pomembnosti uvedbe instituta zagotovljene vdovske pokojnine, ki bo predvidoma stopil v veljavo s 1. januarjem 2024 in bo zajel približno 10.000 posameznic in posameznikov.

Dotaknili pa so se tudi uskladitve pokojnin, ki se bo po zagotovilu predsednika vlade zgodila februarja prihodnje leto za predvidoma 8,2 odstotka. Sredstva za ta namen pa so rezervirana v proračunu, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje