Policija išče lastnika denarja, ki ga je pozabil v reži bankomata

Slovenija 07. Maj 202415:29 5 komentarjev
Bankomat
Bor Slana/BOBO

V reži bankomata v Cerknem je nekdo pozabil dvignjen denar, najditelj pa ga je odnesel na policijsko postajo, kjer sedaj čaka na lastnika.

Pošteni najditelj je v ponedeljek na bankomatu v Cerknem našel 70 evrov in jih nesel na policijo, kjer sedaj iščejo lastnika denarja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

“Če ste denar dvignili in pozabili, prav tako pa imate dokazilo o opravljeni transakciji, se čim prej zglasite na policijski postaji v Idriji, kjer hranijo vaš denar,” so pozvali.

Na policiji ob tej priložnosti znova svetujejo, da ste pri dvigovanju denarja iz bankomata zbrani. Če na bankomatu pozabite dvignjeno gotovino, kasneje pa je tam ni več, je najbolje, da o tem nemudoma obvestite policiste najbližje policijske postaje ali banko, ki si lasti dotičen bankomat.

Vse najditelje gotovine, ki naletijo na pozabljen denar v reži bankomata, pa opozarjajo, da jo nemudoma odnesejo na policijo. V nasprotnem primeru, torej če si denar prilastijo, jih namreč lahko čaka kazen. Gre namreč za kaznivo dejanje “zatajitev”, ki se kaznuje z denarno ali celo zaporno kaznijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje