Policija kazensko ovadila skoraj 50 članov mamilarske združbe

Črna kronika 12. Jan 202310:43 0 komentarjev
Policijsko vozilo
Fotografija je simbolična. (Foto: POLICIJA)

Skoraj 50 članov mamilarske združbe, ki so jo s pomočjo avstrijskih kolegov kriminalisti razbili v začetku tedna, so zdaj ovadili. Več informacij bodo policisti predstavili prihodnji teden.

Kriminalisti so ovadili skoraj 50 članov razbite mamilarske združbe, ki so jo gorenjski kriminalisti s pomočjo slovenskih in avstrijskih kolegov razbili v začetku tedna. Specializirano državno tožilstvo je zoper 35 oseb vložilo zahtevo za preiskavo, poročata časnika Dnevnik in Večer. Združba naj bi delovala predvsem v Sloveniji in Avstriji.

Osumljenim je preiskovalna sodnica v torek odredila 48-urno pridržanje, danes pa bodo na zaslišanje privedeni na preiskovalni oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča.

Hudodelska združba, ki je bila sestavljena iz dveh skupin, naj bi izvirala iz Bosne in Hercegovine. Ena skupina naj bi poleg konoplje in kokaina prodajala še heroin, druga pa amfetamin. Trije osumljenci so se poleg tega ukvarjali tudi s prodajo orožja.

Nekateri člani združbe so drogo preprodajali tudi širše po Evropi, med drugim v Črni gori, Italiji ter na Nizozemskem. Eden izmed osumljencev je bil tudi neposredno vpleten v izdelavo amfetaminov in organiziral pridelavo konoplje v več prirejenih prostorih na širšem območju Ljubljane.

Eden izmed članov združbe naj bi bil tudi Aleš Zupančič, ki mu trenutno že sodijo zaradi preprodaje prepovedanih drog, s katero naj bi zaslužil 1,3 milijona evrov. Po navedbah Dnevnika naj bi Zupančič kljub temu nadaljeval s preprodajo drog, in sicer kar iz pripora. Posredoval naj bi pri treh preprodajah kokaina.

Na Generalni policijski upravi so sicer za STA pojasnili, da bodo več podatkov posredovali na novinarski konferenci v torek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!