Pomoč za Ukrajino z dobrodelnim koncertom Rumena podmornica

Slovenija 11. Maj 202211:58 > 12:09 0 komentarjev
koncert
Rumena podmornica

Da bi pomagali ukrajinskim prebivalcem, ki jim je vojna vzela življenje, kakršno so poznali in se ga veselili, so se povezali glasbeniki in dobrodelne ustanove. V klubu Cvetličarna v Ljubljani bo jutri potekal dobrodelni koncert, poimenovan Rumena podmornica. Ves izkupiček bo namenjen žrtvam vojne v Ukrajini. Med drugim bodo nastopili Prismojeni profesorji bluesa in skupina Help!, ki igra glasbo legendarnih Beatlesov.

77 dni je minilo od usodnega četrtka konec februarja, ki je pretresel svet in številnim Ukrajincem vzel prihodnost. V slovenskem društvu Točka pravijo, da ob grozotah vojne, ki ji ni videti konca, niso mogli gledati stran. Zato so se odločili organizirati dobrodelni koncert, namenjen žrtvam vojne v Ukrajini.

Jutri, 12. maja, bodo ob 19. uri v ljubljanskem klubu Cvetličarna nastopili Prismojeni profesorji bluesa, Help! A Beatles Tribute, ki igra glasbo Beatlesov, Nubira in Ana Kalan.

Izkupiček od prodaje vstopnic in donacij bo v celoti namenjen štirim humanitarnim organizacijam: Rdeči križ Slovenije pomaga beguncem iz Ukrajine v Sloveniji, ljudem v Ukrajini pa deli hrano, vodo, higienske izdelke ter SIM-kartice, nudi psihosocialno podporo ter pomoč pri prijavi in drugi administraciji, pomaga tudi pri evakuaciji, nudenju in učenju prve pomoči in iskanju pogrešanih; Unicef Slovenija nudi nujno in psihosocialno pomoč otrokom in njihovim družinam v Ukrajini ter v sosednjih državah; Srčna Univerza v Ljubljani in Zveza prijateljev mladine Slovenije pomagata študentom, ki jih je prizadela ukrajinska kriza s sofinanciranjem najemnine in bivanjskih stroškov, nakupom živil, oblačil, študijskega materiala in računalniške opreme; Food For Life Slovenija razdeljuje hrano v Ukrajini.

Na koncertu bo vsak udeleženec lahko denar od svoje vstopnice podaril eni od zgoraj omenjenih organizacij, sicer pa bo denar od njegove vstopnice razdeljen na štiri enake dele. Tiste, ki se koncerta ne morejo udeležiti, organizatorji spodbujajo, naj kupijo vstopnico in jo podarijo komu drugemu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.