Ponekod po Sloveniji snežilo: kdaj lahko pričakujemo novo pošiljko?

Slovenija 25. Nov 202308:41 > 11:21 0 komentarjev
zapadel je sneg
Sneg na Jesenicah (Foto: Denis Sadiković/N1)

Prebivalce na severu države je zjutraj presenetil sneg. Tanka snežna odeja je pobelila območje Jesenic, Kranjske Gore in Rateč. Manjše snežne plohe se na severozahodu obetajo tudi čez dan. Drugod bo pretežno jasno, a zelo vetrovno in hladno.

Povečini države smo se prebudili v jasno, a hladno jutro. V nekaterih nižinah se je zadrževala megla.

Prebivalce severozahodnega dela države je zjutraj presenetila tanka snežna odeja, ki je pobelila nekaj nižin, med drugim območje Jesenic, Kranjske Gore in Rateč, je povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Anže Medved.

Nekaj snežink lahko prebivalci severnega dela države pričakujejo tudi čez dan, a se snežna odeja ne bo odebelila.

zapadel je sneg zapadel je sneg
Sneg na Jesenicah (Foto: Denis Sadiković/N1)
zapadel je sneg zapadel je sneg
Sneg na Jesenicah (Foto: Denis Sadiković/N1)
zapadel je sneg zapadel je sneg
Sneg na Jesenicah (Foto: Denis Sadiković/N1)

V noči na soboto je snežilo tudi v sredogorjih in gorovjih, a tudi tam snežna pošiljka ni bila zajetna. Na Kredarici sta zapadla dva centimetra snega.

Jutranje temperature so bile v večini države pod lediščem, k nam je zapihal hladen severni veter. Čez dan se bo ogrelo do šest stopinj, ob morju bodo namerili 11 stopinj Celzija. Pretežno jasno bo, ponekod se lahko občasno pooblači.

Veter severnih smeri bo čez dan dodobra premešal ozračje, zelo bo vetrovno. Hladen piš bo povečal občutek mraza, čez noč bo oslabel.

Obilnejša snežna pošiljka je medtem zajela Avstrijo. Na cesti od Slovenije proti Dunaju konkretno sneži.

Pri nas se manjša količina snežnih padavin obeta v noči na nedeljo. Če ne bo preveč vetrovno, bi lahko nekaj snežink padlo tudi v koroških nižinah. “Mogoče bi lahko Koroško tudi pobelilo, a v res majhnih količinah,” je dejal Medved. Kdaj bi sneg lahko pobelil tudi osrednjo Slovenijo, ni mogoče z gotovostjo napovedati. Prve snežinke bi lahko nad Ljubljano, če bo noč dovolj hladna, padle v noči na torek.

V ponedeljek bo oblačno, na zahodu in jugu bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo na okoli 800 metrih nadmorske višine, pobelilo bo sredogorja in zatišne lege alpskih dolin. Nekaj centimetrov snega tako lahko pričakujejo v Bohinju in v Zgornjesavski dolini.

Na zimske razmere naj bodo pripravljeni tudi vaši avtomobili. Na Policijski upravi Murska Sobota opozarjajo, da je zimska oprema vozila obvezna že deset dni. Voznike opozarjajo tudi na vidljivost. “Pred vožnjo je treba dobro očistiti vsa stekla na vozilu, saj zaledenela ali zarošena stekla zmanjšujejo vidljivost in povečujejo nevarnost za nesrečo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!