Poslanec Marzidovšek odhaja k ministrici Stojmenovi Duh

Slovenija 15. Sep 202311:43 7 komentarjev
Martin Marzidovšek
N1

Na ministrstvu za digitalno preobrazbo so nam potrdili, da odhajajoči poslanec Svobode Martin Marzidovšek prihaja v kabinet ministrice Emilije Stojmenove Duh. Dejan Zavec pa naj bi se po informacijah v njegovih krogih vrnil v športne vode.

Največja koalicijska stranka Gibanje Svoboda je včeraj sporočila, da njeno poslansko skupino zapuščata dva poslanca – Martin Marzidovšek in Dejan Zavec.

Marzidovšek je svoj odhod pospremil z besedami, da mora Slovenija izvrševati program na področju umetne inteligence, ki ga je sprejela pred leti. Povedal je še, da Slovenija na tem področju ne sme zaspati.

“Svoje znanje in svoj trud želim usmeriti na to področje,” je dodal.

Na ministrstvo za digitalno preobrazbo smo vprašali, ali torej Marzidovšek prihaja k njim. Odgovorili so nam pritrdilno in povedali, da se bo zaposlil v kabinetu ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, kjer bo skrbel za izvedbo nacionalnega programa za umetno inteligenco.

Dejan Zavec pa je kot razlog za svoj odhod iz državnega zbora navedel osebne in zdravstvene razloge. V njegovih krogih je mogoče slišati, da se vrača k svojemu preteklemu delovanju, ki je povezano z boksom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje