Poslanec SDS o Golobovem oddihu na hrvaški obali, prislužil si je opomin (VIDEO)

Slovenija 20. Maj 202414:03 17 komentarjev

"Upam, da ste si čez vikend spočili in da je vaš pogled s hrvaške obale zbistril pogled na stanje in težave v Sloveniji." S temi besedami je na današnji seji državnega zbora, na kateri so poslanci predsedniku vlade Robertu Golobu postavljali poslanska vprašanja, Svobodo razburil poslanec SDS Zvonko Černač. Premier je poslancu pojasnil, da ni bil na obali, temveč v Tacnu, kjer si je ogledal tekmo evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah. V bran se mu je postavila tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je Černaču zaradi "lažnive izjave" izrekla opomin.

Na današnjem rednem zasedanju državnega zbora so poslanci in poslanke postavljali vprašanja predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom. Med poslanci, ki so od premierja zahtevali pojasnila, je bil tudi Zvonko Černač iz vrst SDS, ki je na premierja naslovil vprašanje v zvezi z ureditvijo plač v javnem sektorju in državni upravi. A bolj kot vprašanje je pozornost požela Černačeva uvodna izjava, kje naj bi predsednik vlade preživel konec tedna.

“Predsednik vlade, lepo pozdravljeni. Upam, da ste si čez vikend spočili in da je vaš pogled s hrvaške obale zbistril pogled na stanje in težave v Sloveniji,” je dejal Černač. Potem ko je poslanec končal svoj nastop, ga je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič opozorila:

“Kolega Černač, ne dovolim, da boste kar tako nonšalantno lagali v državnem zboru. Za predsednika vlade lahko povem, da ni bil na hrvaški obali, ker vem, da je bil na neki športni prireditvi, ker sem blizu doma,” je dejala in poslanca pozvala, da je pri izjavah pazljiv.

Na Černačeve besede se je nato odzval tudi premier Golob, ki je odvrnil, da je bilo v nastopu poslanca SDS “marsikaj izrečeno, a da je izrečene resnice natančno toliko, kot je resnice v tem, kje sem prebil vikend”. Premier je povedal, da je pretekli konec tedna preživel v Tacnu, kjer je bilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah.

“Tukaj bi izkoristil priložnost, da čestitam našim športnikom, ki so – sploh včeraj – pobrali vse možne medalje, in organizatorjem, ki jim je skupaj s pomočjo vseh pristojnih institucij uspelo progo v Tacnu, ki je bila v lanskih poplavah uničena, spraviti do te točke, da je danes še boljša od tiste, ki je bila pred letom dni. In za to sem vsem izjemno hvaležen. Nisem pa slišal, da bi hrvaška obala kdaj segala do Save, upam, da tudi nikoli ne bo,” je odvrnil predsednik vlade.

Černač je ob opozorilu Klakočar Zupančič in premierjevemu pojasnilu odvrnil, da v njegovem uvodu ni bilo nič slabšalnega. Potem ko je iz poslanskih klopi premier Golob vzkliknil, da je bila izjava lažniva, je na to znova opozorila tudi predsednica DZ.

“Govoril sem o tem, da upam, da ste si čez vikend spočili, nisem pa govoril o tem, da ste bili ta vikend na Hrvaškem,” je povedal Černač, ob tem pa je v dvorani završalo. Takoj zatem mu je Klakočar Zupančič izrekla opomin. “Vzdržite se tega, sploh komentiranja osebnega in zasebnih življenj kogarkoli od nas,” je zaključila.

Sicer pa je premier Golob v preteklem dnevu na družbenem omrežju Instagram delil utrinke iz Tacna. Na dogodku je bil skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in evropsko poslanko Ireno Joveva, ki je na prihajajočih evropskih volitvah nosilka liste Gibanja Svoboda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje