Pošta Slovenije je predstavila novo znamko

Slovenija 09. Maj 202411:14 0 komentarjev
Pošta Slovenije
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Pošta Slovenije je izdala poštno znamko, s katero obeležuje 20 let članstva Slovenije v Evropski uniji.

Pošta Slovenije je danes, na dan Evrope, predstavila poštno znamko, s katero so obeležili 20 let članstva Slovenije v Evropski uniji.

“Letos praznujemo dvajset let članstva Sloveniji v Evropski uniji. Članstvo nam je prineslo finančne in razvojne prednosti, državljanom so se odprle možnosti za zaposlovanje v drugih državah članicah, poenostavljeno je potovanje znotraj EU, skupna denarna enota evro je poenostavila poslovanje podjetij in plačevanje posameznikov. Članstvo v Evropski uniji nam prinaša še številne druge koristi, a tudi odgovornosti. Skupaj z ostalimi 26 državami članicami si moramo prizadevati, da Evropa ostane celina z različnimi tradicijami in jeziki, vendar s skupnimi vrednotami, kot so demokracija, svoboda in socialna pravičnost. Za skupno mizo moramo tudi v prihodnje iskati in sprejemati odločitve, ki bodo dobre za vse Evropejke in Evropejce,” so zapisali na njihovi spletni strani.

nova poštna znamka
Nova znamka (Foto: Pošta Slovenije)

Vrednost znamke je 1,12 evra in je na voljo v spletni trgovini Dežela znamk. Znamko je oblikoval Robert Žvokelj. Izšla bo v poli 10 znamk, natisnila pa jo bo Agencija za komercialno dejavnost (Agencija za komercijalnu djelatnost) v Zagrebu, so še zapisali na spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!