Postojna: vzgojitelji ukrajinskih sirot naj bi otroke lasali in brcali

Slovenija 08. Jul 202221:56 > 09. Jul 2022 10:21 7 komentarjev
Otrok
PROFIMEDIA (simbolna fotografija)

Na Centru za socialno delo (CSD) v Postojni so prejeli več anonimnih prijav, da naj bi se vzgojitelji ukrajinskih sirot, ki so nastanjene v Slavini pri Postojni, fizično znašali nad otroki, je poročala TV Slovenija. Za zaposlene, ki so prišli v Slavino skupaj z otroki iz Ukrajine, so organizirali delavnice o ničelni toleranci do nasilja v Sloveniji.

Po neuradnih podatkih, ki so jih pridobili na na TV Slovenija (TVS), naj bi vzgojitelji otroke lasali in brcali. Na Centru za socialno delo v Postojni so potrdili prejem anonimnih prijav.

Kristina Zadel Škrabolje iz notranjsko-primorskega CSD je za TVS pojasnila, da naj bi nasilje nad otroki izvajalo osebje oz. zaposleni v Slavini. Po njenih navedbah so na podlagi tega takoj začeli postopek ugotavljanja ogroženosti otrok. Zadevo po navedbah televizije preiskuje tudi policija.

Kot navaja televizija, so zaposleni prišli v Slavino skupaj z otroki iz ukrajinske sirotišnice, po prejemu prijav pa je CSD takoj organiziral delavnice zanje. Slednje potekajo te dni. V okviru delavnic jih poučujejo o ničelni toleranci do nasilja v Sloveniji. “S prijavami sem bila seznanjena in sem jih prenesla vodstvu ter se z njimi tudi pogovarjala o tem. Težko komentiram, ker so zelo kontradiktorne mnenja, navedena v prijavi, in tem, kar predstojnica meni oziroma zazna,” pa je za TVS povedala skrbnica projekta nastanitve sirot Cvetka Kernel.

Po neuradnih podatkih so na TVS tudi izvedeli, da naj bi zaposleni zavračali pomoč strokovnih delavcev in vključevanje otrok v naše vrtce. Večina od 20 otrok je sicer starih do štiri leta, najstarejši pa ima sedem let, še navaja medij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.