Poteza SLS zmotila SD, kjer pravijo: Ali gre za nesporazum ali pa slabo šalo

Slovenija 13. Apr 202415:22 1 komentar

Zunajparlamentarna stranka SLS je v vabilu na predvolilni dogodek, ki je včeraj potekal v Cerkljah na Gorenjskem, uporabila geslo Močna Slovenija, močna Evropa. Zelo podobno geslo, Močna Evropa, močna Slovenija, pa ima v kampanji pred evropskimi volitvami tudi koalicijska SD, kjer s potezo političnega konkurenta niso zadovoljni.

“Prvi smo transparentno najavili začetek oblikovanja liste, s katero se lahko poistovetijo vsi. Z jasno zavezo, da potrebujemo močno Slovenijo in močno Evropo,” je ob začetku kampanje pred evropskimi volitvami novembra lani dejal predsednik SLS Marko Balažic.

SLS je s tem začela kampanjo, v kateri uporablja geslo Močna EU za vse. A v vabilu na včerajšnji dogodek v Cerkljah na Gorenjskem (spodaj) je bilo navedeno geslo Močna Slovenija, močna Evropa.

Podobno pa volivce nagovarja tudi koalicijska SD, ki ima geslo Močna Evropa, močna Slovenija. V koalicijski stranki, ki prav danes izbira novega predsednika, niso zadovoljni.

“Zasledili smo objavo SLS, ki prej takšnega gesla ni uporabljala. Mi pa ga že od februarja, ko smo začeli s serijo dogodkov, nam je dejal Jernej Štromarjer, vodja SD-jevega štaba za evropske volitve. “Ne vem, ali gre za slabo šalo, za plagiat ali morda za nesporazum.”

SD Močna Evropa, močna Slovenija
Posnetek spletne strani stranke SD

Štromajer je v izjavi za N1 opozoril, da je SLS geslo uporabila ravno pred kongresom, na katerem SD predstavlja izhodišča za evropske volitve pod geslom Močna Evropa, močna Slovenija.

Prvi mož SLS Marko Balažic pa je v telefonskem pogovoru za N1 povedal, da je šlo le za naslov pogovornega omizja na lokalnem dogodku v Cerkljah na Gorenjskem in da so ime dogodka izbrali lokalni organizatorji. “Naše geslo je sicer Močna EU za vse,” je ponovil. V času priprave članka so ga iz stranke tudi kontaktirali in razčistili, da ni nobenega zapleta, nam je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje