Gasilci zaključili z delom na požarišču v Vižmarjah

Slovenija 03. Dec 202119:56 > 19:57 0 komentarjev
Požar
Slika je simbolična. (Borut Živulović/BOBO)

Ljubljanski poklicni gasilci so v petek zjutraj na požarišču skladišča v Vižmarjah v Ljubljani opravili še zadnji pregled in objekt predali lastniku.

Ostanke objekta in požarišče so gasilci predali lastniku objekta, ki bo s svojimi zaposlenimi prevzel skrb za morebitno novo žarišče oziroma za sanacijo, piše v dnevnem biltenu Centra za obveščanje.

Pogorela stavba je sicer v lasti Metalke Commerce, škoda pa je ogromna. Vodstvo podjetja je na terenu, kaj bo z zavarovanjem objekta in sanacijo, še ni znano.

Na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so pojasnili, da imajo humanitarno ustanovo za pomoč obrtnikom, ki članom pomaga v primeru nesreč. Na ljubljanski območni zbornici še zbirajo podatke, koliko od prizadetih obrtnikov je članov OZS. Vsakemu od njih bodo zagotovili enkratno denarno pomoč in jim pomagali prek te ustanove.

“Praksa je, da problematiko predstavimo tudi v naši reviji Obrtnik podjetnik in damo poseben transakcijski račun, preko katerega zbiramo posebna sredstva za svoje obrtnike,” so pojasnili na OZS.

Požar skladišča na Plemljevi ulici v Vižmarjah je izbruhnil v torek nekaj minut po 4. uri. S palet, naloženih ob objektu, se je ogenj razširil v notranjost objekta, v katerem ima skladišča več podjetij, tudi trgovsko podjetje z gumami, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Gasilci so požar pogasili okoli 14. ure, ker pa so se pojavljala manjša žarišča, je na terenu čez noč ostalo šest enot, ki so izvajale nadzor požarišča.

V Gasilski brigadi Ljubljana so na Facebooku pojasnili, da je v intervenciji sodelovalo skupaj več kot 220 gasilcev iz 24 enot. Koordinacijo je izvajala enota za podporo vodenju, prav tako je sodelovala enota za logistiko. Aktiviran je bil celoten štab javne gasilske službe Ljubljana in predstavniki oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo pri Mestni občini Ljubljana. Aktivirali so tudi državni ekološki laboratorij, saj se je v zrak dvigal močan temen dim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!